Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă pe 8 iunie

Termenul pentru ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica se amână până pe 8 iunie, din cauză că instanţa nu s-a pronunţat încă în cazul contestaţiei depuse de traderul Energy Holding, a declarat pentru ECONOMICA.NET Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al producătorului de energie.
Economica.net - joi, 12 mai 2016, 21:06
Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă pe 8 iunie

Borza a explicat că încă nu a fost finalizată expertiza financiar-contabilă solicitată de Energy Holding, pentru ca instanţa să emită o decizie.

La finele lunii aprilie, Borza declara că Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă pe data de 11 mai, când urmau să fie judecate ultimele două contestaţii depuse de Energy Holding şi de Alpiq Romenergie. „Dacă ne judecăm la termen, Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă chiar pe 11 mai, când se vor judeca ultimele două contestaţii, cele ale Energy Holding şi Alpiq Romenergie”, declara Borza.

Potrivit acestuia, Alpiq Romindustries, celălalt mare trader de energie care a contestat intrarea în insolvenţă, a pierdut în decurs de o lună două procese prin care cerea despăgubiri de aproape un miliard de lei.

Reprezentantul Euro Insol a mai spus că Hidroelectrica va rata termenul de listare la bursă în noiembrie anul acesta, dacă nu va ieși din insolvență în mai-iunie.

2016, cel mai bun an 

Pentru acest an, Borza preconizează că Hidroelectrica va raporta un profit record de peste 1,3 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 2,5 miliarde de lei.

Anul trecut, compania a înregistrat un profit brut de 1,15 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de lei.

Hidroelectrica este cel mai mare producător individual de energie electrică din România, cu o cotă de piaţă de 30% din producţia de energie la nivel naţional în 2015.

Hidroelectrica este din nou în insolvenţă din februarie 2014. Compania a mai fost în această situaţie în perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...