1EUR = 4.8582 RON

Companii

Hidroelectrica aşteaptă, azi, cumpărătorii pentru energia scoasă la vânzare pe bursă

Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 190 de lei/MWh însă este de aşteptat ca preţul de achiziţie ale energiei să fie mult mai mare

31 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

Hidroelectrica aşteaptă azi, rezultatul licitaţiei lansate în 25 iulie pentru vânzarea a 7GWh de electricitate, în şase pachete egale, la 190 de lei/MWh. Este pentru a doua oară în istorie când Hidroelectrica scoate energie la bursă, prima dată fiind în 19 iulie 2012. Atunci, a reuşit să vândă 2,4 GWh la 256 de lei/MWh deşi preţul de pornire al licitaţiei era de 190 de lei/MWh.

Preţul de pornire a licitaţiilor poate fi considerat mic dacă luăm în calcul faptul că preţul mediu pe OPCOM este de 220 lei/MWh iar pachetul scos la vânzare reprezintă electricitate livrată în vârf,  între orele 07.00 şi 22.00, cea mai scumpă energie. Totuşi, este de aşteptat ca preţul preţul final de vânzare a energiei Hidroelectrica să fie mult mai mare.

Potrivit lui Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, cantităţile aduse, până acum, pe bursă au fost o simplă testare a pieţei. Din august, compania ar putea lansa oferte de vânzare pentru 1-2 TWh. Hidroelectrica şi-a disponibilizat de la 1 august, aproape 6TWh de electricitate în urma denunţării majorităţii contractelor pe care compania de stat le avea cu traderii.

Hidroelectrica este în insolvenţă din 20 mai. Este condusă de un administrator judiciar în persoana lui Remus Borza şi unul special, Remus Vulpescu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO