Anunț important de la Hidroelectrica pentru clienți. Ce se întâmplă cu contractele UPDATED

În condițiile în care unora dintre clienții casnici ai Hidroelectrica le expiră contractele de furnizare de energie electrică încheiate acum un an, compania vine cu un anunț lămuritor legat de prelungirea contractelor.
Mihai Nicuţ - lun, 06 mart. 2023, 10:38
Anunț important de la Hidroelectrica pentru clienți. Ce se întâmplă cu contractele UPDATED

“Stimați clienți.

Contractul se încheie pe o perioadă inițială de 12 luni calculată de la data intrării acestuia în vigoare.

În situația în care, la expirarea duratei de valabilitate a Contractului, Furnizorul nu notifică Clientul cu privire la încetarea sau modificarea clauzelor contractuale cu minimum 30 de zile înainte, Contractul se va prelungi automat pentru perioade succesive de câte 12 luni”.

Comunicarea a fost făcută de compania pe pagina proprie de facebook și este binevenită în condițiile în care, până recent, procesele de interacțiune cu clienții și de facturare au fost destul de afectate ca urmare a implementării noilor soluții informatice.  Oamenii se întrebau ce se întâmplă după ce le expiră contractele în condițiile în care nu primeau oferte de prelungire de la Hidroelectrica.

La ce preț se vor prelungi contractele?

Deși inițial am scris că, așa cum este practica în piață, contractele se înnoiesc cu prețul din noua ofertă a companiei, revenim, după ce am solicitat explicații suplimentare oficialilor companiei.

Așadar, clienții cărora le expiră contractele și care nu au primit notificări de prelungire cu oferta actuală a companiei, care de la 1 ianuarie 2023 este de 28 de bani/kWh fără tarife și taxe, vor avea în continuare, în noul contract prelungit, prețul de 25 de bani/kWh. Adică prețul din vechiul contract care stă să expire sau a expirat. Sau pe scurt spus, cine nu a primit nicio înștiințare și îi expiră contractul, va avea automat un contract pe următoarele 12 luni la același preț ca cel de până acum.

Clienții cărora compania a apucat să trimită notificări legate de prelungirea contractului înainte de expirarea celui actual și le-a prezentat noua ofertă în vigoare acum, de 28 de bani/kWh fără tarife și taxe, vor avea în noul contract, prelungit, prețul de 28 de bani/kWh.

Hidroelectrica a depășit, la finalul anului trecut, pragul de 500.000 de clienți casnici de energie electrică, ajunși în portofoliul companiei pentru că Hidroelectrica practică în continuare cele mai mici prețuri la energie electrică din piață.

“Odată cu introducerea sistemului de reglementare de la 1 ianuarie, presiunea a scăzut puțin pe Hidroelectrica, în sensul în care acum avem 2-3.000 de cereri de contractare. Nu mai avem 5-6-7.000 de cereri de contractare într-o zi”, a spus directorul Hidroelectria, Bogdan Badea, la Digi 24, la jumătatea lunii trecute.

Citește și:

Directorul Hidroelectrica, despre cum emite facturile: câte două pe lună

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a înregitstrat în 2022 un profit net de 4,006 miliarde de lei, potrivit datelor publicate de Fondul Proprietatea, acționar minoritar al companiei.

Pofitul de 4 miliarde de lei este cu un miliard (sau 33%) mai mare decât rezultatul net al anului 2021, de trei miliarde de lei, și a fost obținut în condițiile unei producții de energie electrică mai reduse: 13 TWh, față de 16 TWh anul precedent, vânzări din producția proprie. Mai multe detalii despre performanța companiei, în textul de la linkul de mai jos:

Hidroelectrica a făcut un profit net de 4 miliarde de lei în 2022, cu 33% mai mare

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...