Hidroelectrica îşi caută avocaţi pentru listarea la Bursă

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România şi cea mai profitabilă companie a statului român a lansat în sistemul electronic de achiziţii publice o prospectare de piaţă în scopul achiziţiei de servicii juridice necesare listării la Bursa de Valori Bucureşti.
Mihai Nicuţ - mie, 15 mai 2019, 12:01
Hidroelectrica îşi caută avocaţi pentru listarea la Bursă

Iată textul anunţului:

„Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale “Hidroelectrica” SA intenţionează lansarea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni, prin oferirea spre subscriere, prin metode specifice pieţei de capital, a unui pachet de acţiuni nou emise din capitalul social existent anterior majorării capitalului social şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor Hidroelectrica SA pe o piaţă reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti.”

În acest sens, “Hidroelectrica SA intenţionează să selecteze, cu respectarea prevederilor legale în domeniu, o societate de avocatură cu reputaţile internaţională specializată în servicii de consultanţă juridică, individual sau împreună cu o societate în vederea încheierii unui contract de asistenţă juridică”, maI arată compania în anunţ.

Avocaţii selectaţi vor asista compania în selectarea firmei care va face intermedierea listării, cu toate detaliile pe care le presupune această operaţiune.

Compania a pus acest anunţ de prospectare de piaţă azi, 15 mai, iar propunerile din partea caselor de avocatură interesate se pot depune până la data de 23 mai.

Potrivit ultimelor declaraţii publice, listarea Hidroelectrica pe bursă, un proces despre care se vorbeşte de multă vreme dar care a tot fost amânat, se va face prin emiterea unui pachet de acţiuni noi de 10% din capitalul existent, care ar urma să fie scos la vânzare pe Bursă.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, controlat destatul român, în proporţie de 80%, celălalt acţionar fiind Fondul Proprietatea. Compania, care operează peste 200 de centrale cu o putere instalată de circa 6.400 MW, a raportat pentru 2018 un profit net de circa 2 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...