Surpriză! Hidroelectrica menține prețul mic pentru populație, cel mai bun din piață, și după 1 aprilie

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, care care are și cea mai bună ofertă pentru clienții casnici, o va menține încă trei luni, potrivit datelor companiei.
Mihai Nicuţ - joi, 31 mart. 2022, 18:34
Surpriză! Hidroelectrica menține prețul mic pentru populație, cel mai bun din piață, și după 1 aprilie

Hidroelectrica are de anul trecut o oferte de vânzare de energie electrică pentru clienții casnici de 0,25 lei/kWh, preț al energiei active, fără tarife de rețea și taxe. Oferta trebuia să expire inițial la 31 decembrie, după care a fost prelungită până la 31 martie. Acum, oferta de 0,25 lei/kWh, de departe cea mai bună din piață, va fi menținută și după data de 1 aprilie, timp de trei luni, până la 30 iunie.

Prețul este fix pe toată durata de un an a contractului pentru orice client casnic care accesează oferta companiei.

Hidroelectrica are așadar de multă vreme cel mai bun preț pentru clienții casnici, menținut în contextul exploziei prețurilor din piață. Compania a reușit, inclusiv cu largul concurs al ministrului Energiei, care a popularizat-o foarte des, să ajungă la peste 100.000 de clienți casnici, după ce a operaționalizat o platformă online foarte simplă de contractare.

Chiar și cu acest preț mic, și Hidroelectrica va ajunge să ceară compensații din partea statului, pentru ce va livra casnicilor după 1 aprilie. Amintim că intră în vigoare noua schemă de sprijin, valabilă un an de zile, prin care marea majoritate a clienților vor avea prețuri plafonate. Casnicii care consumă sub 100 kWh vor plăti, în total, cel mult 0,68 lei/kWh – preț final, iar cei care consumă între 100 și 300 kWh 0,80 lei/kWh. Peste acest consum nu există plafon de preț pentru casnici. Consumatorii comerciali, cu excepția celor foarte mari, vor plăti și ei un preț final de el mult 1 leu/kWh.

Ei bine, cum au crescut semnificativ tarifele de transport și distribuție, facturile Hidroelectrica vor veni cu prețuri finale puțin mai mari decât plafonul de 0,68 lei/kWh, clienții cu un consum lunar de maximum 100 kWh vor plăti prețul plafonat de 0,68 lei/kWh, iar compania va primi de la stat diferența.

Prețurile finale variază între 0,70 lei/kWh pentru clienții din zona Muntenia Sud și 0,78 lei/kWh pentru Oltenia. Repetăm, clienții cu un consum mai mic de 100 kWh lunar vor plăti 0,68 lei/kWh

Hidroelectrica este cel mai mare, ieftin și profitabil producător de energie electrică din România, cu o producție anuală de circa 17 TWh de energie electrică. În prezent compania operează un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea. Pentru acest an, compania și-a bugetat venituri totale de circa 7,4 miliarde de lei, la un profit de circa 3 miliarde.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a majorat tarifele la import pentru o gamă largă de bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, dulciuri, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile impuse Moscovei,......
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat prezenţa virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) ...
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O companie românească de utilități folosește analiză complexă de date pentru reducerea pierderilor de apă. ApaVital ...
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru județe
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, două atenţionări Cod portocaliu şi Cod galben de ...