1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Hidroelectrica modernizează cinci staţii de transformare în judeţul Vâlcea

Hidroelectrica a semnat contractul de modernizare pentru un număr de 5 centrale hidroelectrice de 110 kW aparţinând Sucursalei Hidroelectrice Râmnicu Vâlcea, lucrări în valoare de 4,4 milioane de lei, se arată într-un comunicat al companiei.

08 mai, 2018 | Agerpres

Este vorba despre centralele Mălaia, Călimăneşti, Ioneşti, Zavideni şi Drăgăşani.

Lucrările vor fi finanţate din surse proprii Hidroelectrica şi sunt prevăzute în bugetul companiei la capitolul 'Investiţii efectuate la imobilizările corporale existente'.

Contractul este de tip 'la cheie' şi prevede derularea de lucrări complexe care vor fi efectuate în două etape - proiectarea şi pregătirea execuţiei serviciilor de modernizare, în maximum 6 luni, urmate de etapa de execuţie propriu-zisă a reparaţiilor şi modernizărilor staţiilor.

'Staţiile CHE Mălaia, CHE Călimăneşti, CHE Ioneşti, CHE Zavideni şi CHE Drăgăşani sunt în funcţiune de 35 de ani, iar echipamentele sunt uzate fizic şi moral. Prin realizarea lucrărilor de modernizare vom obţine un nou ciclu de viaţă de cel puţin 30 de ani pentru instalaţii. Privim staţiile de 110 kW ale amenajării hidroenergetice din Râmnicu Vâlcea ca un sistem energetic unitar integrat. Dorim ca echipamentele montate să fie identice, astfel încât acestea să poată fi operate cu uşurinţă de specialişti, cu costuri de exploatare minime şi mentenanţă facilă. În cazul de faţă, uniformizarea permite, de asemenea interoperabilitate, interschimbabilitatea echipamentelor, precum şi integrarea unitară în sistemul SCADA al amenajării', a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Firma câştigătoare a licitaţiei se angajează prin contract să efectueze modernizarea staţiilor în termen de cel mult 12 luni şi cu un grad de imobilizare de maxim opt zile/staţie. Derularea procedurii de licitaţie a adus Hidroelectrica o economie de peste 580.000 lei faţă de valoarea de 4,998 milioane lei estimată iniţial.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO