Hidroelectrica riscă să intre în faliment şi să fie vândută la bucată – sindicat

Preşedintele Sindicatului 'Porţile de Fier', ing. Cristinel Popescu, a solicitat luni, printr-un memoriu adresat autorităţilor statului cu atribuţii în siguranţa naţională, să intervină pentru salvarea de la dezastru a Hidroelectrica-Serv SA. El a susţinut că 'din cauza influenţei unor grupuri de interese Hidroelectrica-Serv riscă să intre în faliment şi vândută la bucată'.
Economica.net - lun, 04 aug. 2014, 16:08
Hidroelectrica riscă să intre în faliment şi să fie vândută la bucată - sindicat

Potrivit liderului sindical, Hidroelectrica, intrată în insolvenţă în 20 iunie 2012, procedură gestionată de firma Euro Insol, ‘se află într-o împrejurare critică din cauza abuzurilor produse în administrarea acesteia, care pun în pericol funcţionarea la parametrii funcţionali a hidrocentralelor de pe Dunăre şi de pe râurile interioare ale ţării’.

‘Actualmente, Hidroelectrica-Serv înregistrează o pierdere totală de 76,5 milioane de lei şi o restanţă a drepturilor salariale în valoare de 15 milioane de lei’, a declarat luni pentru AGERPRES Cristinel Popescu.

‘Am constatat că periodic s-au efectuat deversări nejustificate a apei din lacurile de acumulare, anume pentru a nu trece prin turbine şi a se obţine producţie de energie electrică, s-au vândut active şi artificial s-au realizat profituri prin reducerea drastică a lucrărilor de mentenanţă, periclitând astfel siguranţa în funcţionare a sectorului energetic’, a afirmat Cristinel Popescu.

El a spus că ‘documentul înaintat luni, 4 august, atât instituţiilor statului cu atribuţii în siguranţa naţională, cât şi altor factori privind apărarea economiei strategice naţionale conţine amănunte privind ingineriile suspecte ale firmei de insolvenţă, interesată să încaseze pentru perioada septembrie 2012 – ianuarie 2014 un onorariu de performanţă de aproximativ şapte milioane de euro şi acum un comision aplicat la profitul net al Hidroelectrica de 2%’.

Cristinel Popescu a susţinut, într-o conferinţă de presă, la Drobeta Turnu Severin, că ‘mai ales la hidrocentralele Porţile de Fier I şi II conflictul dintre sindicalişti, administratorul judiciar Remus Adrian Borza şi directorul general Radu Silaghi poate degenera în forme de acţiuni necontrolate cu posibile efecte negative asupra sistemului energetic naţional’.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...