1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Hidroelectrica se mută în turnul-fantomă de la Piaţa Victoriei

Din primăvara acestui an, angajaţii Hidroelectrica din Bucureşti vor avea birouri noi.

10 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

În octombrie 2012, administratorul judiciar al Hidroelectrica anunţa că este în căutarea unui nou sediu pentru companie. Clădirile luate în vizor erau Charles De Gaulle Plaza şi Tower Center International. În prezent, Hidroelectrica îşi are sediul într-o clădire veche de pe strada Constantin Nacu, din apropierea Bulevardului Carol I din Capitală.

„Am semnat contractul de închiriere pentru o suprafaţă de 3.200 mp în Tower Center International în luna decembrie, iar din 31 martie începe efectiv mutarea. Nu pot să vă spun cât e chiria, dar e mai mică decât cea plătită pentru actualul sediu, care se afllă într-o clădire cu bulină”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Clădirea Tower Center International (TCI) a stat mai bine de trei ani goală din cauza unui litigiu între dezvoltator şi banca finanţatoare. Anul trecut a fost cumpărată de Lorient Limited, o firmă îregistrată în Belize şi în spatele căruia s-a scris că s-ar afla omul de afaceri Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai discreţi investitori. În mai 2008, Papalekas a vândut proiectul rezideţial UpGround  cu 340 de milioane de euro către Deutsche Bank, iar la sfârşitul lui 2011 a plătit 17,3 milioane de euro pentru proiectul comercial City Mall din Capitală, aflat în faliment şi pe care iniţial îl vânduse în 2006 cu 103,5 milioane de euro.

Tower Center International are o suprafaţă închiriabilă de 22.000 mp şi a fost evaluată la 50 de milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO