1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Un acord dintre FP şi Guvern prevede listarea Hidroelectrica la Londra

Fondul Proprietatea (FP) are un acord cu Guvernul conform căruia listarea Hidroelectrica din 2016 va fi duală, şi la Bursa din Bucureşti şi la cea din Londra, potrivit managerului FP, Greg Konieczny.  Miercuri, FP s-a listat la Bursa din Londra, prin intermediul certificatelor globale de depozit (GDR), iar Konieczny speră ca, acolo, investitorii străini să cumpere astfel echivalentul a cel puţin 15% din totalul acţiunilor FP.

30 apr, 2015 | | ECONOMICA.net

Managerul Fondului Proprietatea (FP), Greg Konieczny, speră ca investitorii străini să cumpere la Bursa din Londra cel puţin jumătate din volumul de acţiuni care poate fi tranzacţionat acolo prin intermediul GRD-urilor, adică peste 15% din totalul acíunilor FP.

Cel mult o treime din acţiunile FP pot fi transformate în GDR-uri şi tranzacţionate la Londra,  conform reglementărilor în vigoare.

„Ne-ar plăcea să vedem că, din volumul de GDR, cel puţin 50% este acoperit (la Bursa din Londra, n.r)” a declarat  Greg Konieczny într-un interviu pentru Reuters.

Pe de altă parte, Greg Konieczny a mai spus că, potrivit unui acord dinztre FP şi Guvern, şi Hidroelectrica urmează să fie listată la Bursa din Londra, simultam cu listarea de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în urma ofertei publice iniţiale, amânată pentru anul viitor.

Pentru că este interesat ca întregul său portofoliu să fie evaluat pe piaţă, administratorul FP caute să determine Guvernul să listeze şi alte companii, printre care Compania de Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa şi Producătorul de sare Salrom. Guvernul a început pregătirea pentru lansarea ofertelor publice iniţiale de acţiuni ale acestora, a mai spus  Greg Konieczny, citat de Reuters.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO