1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Hidroelectrica va acorda dividende de 1,03 miliarde lei, adică 90% din profitul realizat anul trecut, aşa cum a decis Guvernul

Acţionarii Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, au decis acordarea de dividende în valoare totală de 1,035 miliarde lei, reprezentând 90% din profitul net distribuibil înregistrat anul trecut, care s-a ridicat la 1,22 miliarde lei, arată un raport publicat pe site-ul companiei, citat de News.ro.

11 iun, 2017 | ECONOMICA.net

Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar al Hidroelectrica, ceruse ca producătorul de energie să repartizeze acţionarilor tot profitul net realizat de anul trecut sub forma dividendelor, care s-a ridicat la 1,22 miliarde de lei, dar şi încă 1 miliard de lei din rezultatul reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare.

În 27 ianuarie, Guvernul a aprobat un Memorandum prin care companiile controlate de stat şi regiile autonome sunt obligate să transfere la bugetul de stat cel puţin 90% din profitul net realizat anul trecut.

Ministerul Energiei (cu 80,05% din acţiuni) va încasa dividende în sumă de 829,12 milioane lei, în timp ce FP va lua dividende de 206,5 milioane lei.

Restul de 10% din profitul net raportat pentru 2016, de 115,07 milioane lei, va fi repartizat la alte rezerve constituite ca surse proprii de finanţare.

Citeşte în continuare, pe News.ro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO