1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Hidroelectrica va contracta o linie de credit de 217 milioane lei de la la Eximbank

Conducerea Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie elecvtrică din ţară solicită acordul acţionarilor pentru a contracta linia de credit, de 217 milioane de euro, de la banca de stat Eximbank.

24 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Compania spune că are nevoie de această linie de credit, pe care o va garanta cu sumele obţinute din contracte, pentru a-şi asigura garanţiile de bună execuţie aferente contractelor de vânzare de energie electrică.

"SPEH Hidroelectrica are expunere pe toate componentele pieţelor centralizate cu vânzare la termen, contractarea efectuându-se după un calendar de tranzacţionare continuă. Acest fapt, coroborat cu legislaţia secundară de aprobare a contractelor-cadru de vânzare a energiei electrice pe pieşele administrate de OPCOM, implică necesitatea constituirii de scrisori de garantare a livrării (garanţii de bună execuţie)", arată Hidroelectrica.

Consiliul de Administraţie al companiei decisese încă din luna decembrie a anului trecut achiziţionarea acestui serviciu, "prin procedură concurenţială acceptată, prin analizarea a cel puţin trei oferte" iar " contractul pentru linia de credit pentru emitere de Scrisori de Garanţie Bancară a fost atribuit băncii Eximbank, care a respectat în întregime cerinţele caietului de sarcini şi a oferit preţul cel mai scăzut.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România şi cea mai profitabilă companie a statului român. În 2018, an în care a produs circa 17 TWh de energie electrică, adică mai mult de un sfert din consumul naţional, a raportat un profit net de 1,97 miliarde de lei, cel mai mare din istorie, la venituri de 4,3 miliarde de lei. Compania este controlată de stat, cu 80%, iar celălat acţionar este Fondul Proprietatea, care deţine restul titlurilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO