1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Hidroelectrica vinde 14 microhidrocentrale la cheie, pentru 13 mil. de euro

Compania cere viitorilor cumpărători să preia întreg personalul existent acum şi să facă toate investiţiile de mediu necesare desfăşurării în continuare a activităţii de producţie a energiei.

27 mar, 2014 | | ECONOMICA.net

Documente atasate:

Compania de stat Hidroelectrica, în insolvenţă, scoate la vânzare 14 microhidrocentrale(CHEMP), pentru 53,8 milioane de lei – 13 milioane de euro, fără TVA.

Preţul pentru fiecare microhidrocentrală se află în documentul ataşat

Licitaţia se va ţine în perioada 16-18 mai, cele mai importante condiţii de precalificare fiind: menţinerea activităţii de producerea de energie electrică pentru cel puţin cinci ani, respectarea reglementărilor sectorului energetic, asumarea obligaţiilor de mediu ce decurg din derularea activităţii de producere a energiei, preluarea integrală a personalului ce activează în cadrul microhidrocentralei şi înfiinţarea unei filiale în România, dacă clientul interesat de microhidrocentrală este o companie străină.

Garanţia de participare este de 10% din preţul de pornire al fiecărei CHEMP. Contravaloarea dosarului de prezentare este de 4.000 de lei, fără TVA, iar contravaloarea taxei de participare este de 1.000 de lei, fără TVA. Dosarele de participare pot fi achiziţionate, începând cu 24 martie, de luni până vineri, de la sediul Hidroelectrica din Bucureşti.

Toate CHEMP-urile sunt racordate la Sistemul Energetic Naţional şi deţin toate autorizaţiile de funcţionare.

Producţia de energie în microhidrocentrale este subvenţionată de consumtorii de energie electrică din România prin sistemul certificatelor verzi. Fiecare MWh livrat în sistem este recompensat cu două certificate verzi, fiecare dintre ele valorând acum 29 de euro. La aceasta se adaugă preţul propriu-zis de vânzare a energiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO