Hidroelectrica vrea să pună staţii de încărcare a maşinilor electrice pe drumurile lângă care are centrale

Hidroelectrica, cel mai important producător de energie electrică din România, studiază posibilitatea să amplaseze staţii de încărcare a maşinilor electrice în apropierea centralelor pe care le are.
Mihai Nicuţ - mie, 18 dec. 2019, 20:22
Hidroelectrica vrea să pună staţii de încărcare a maşinilor electrice pe drumurile lângă care are centrale

Hidroelectrica operează peste 200 de centrale hidroelectrice, iar unele dintre ele sunt amplasate de-a lungul unor drumuri naţionale, ceea ce oferă oportunitatea instalării unor staţii de încărcare a autovehiculelor electrice, de putere mare.

Compania are câteva avanataje: deţine centralele şi terenurile respective  lângă drumurile naţionale, deci nu are nevoie să le cumpere sau să parcurgă etapele birocratice pentru a le închiria ca să  amplaseze staţiile, şi poate lega staţiile de încărcare direct la staţiile de transformare prin care centralele livrează energia în reţeaua naţională. Şi poate pune, din acest motiv, staţii puternice, de peste 50 kW, cu încărcare rapidă.

Intenţia a fost anunţată de directorul companiei, Bogdan Badea, la o întâlnire cu presa.

“Uitaţi-vă câte centrale avem pe Valea Oltului, de exemplu. Terenul de lângă drumul naţional e al noastru. Putem lega staţiile direct, fără să mai plătim tarifele de distribuţie, care sunt jumătate din preţul final al energiei. Vrem nu doar acolo, vizăm o prezenţă naţională”, a spus Badea, care a mai dat exemplul zonei Moldovei, unde compania are centrale în salbă amplasate de-a lungul drumului naţional.

Badea a spus că este nevoie de un studiu de fezabilitate pentru acest proiect, iar staţiile ar putea fi puse “într-un an, doi”.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de electricitate al ţării, cu o putere instalată de circa 6.400 MW în 208 centrale.

 

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...