Hidroelectrica vrea să renunţe la două hidrocentrale şi două baraje începute pe râul Jiu: „Investiţia nu e rentabilă”

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, vrea să abandoneze lucrările începute privind amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Valea Sadului-Vădeni. Directorul general al companiei, Bogdan Badea, a declarat pentru News.ro că investiţia, începută în urmă cu mulţi ani, nu este una rentabilă.
Economica.net - Dum, 09 feb. 2020, 08:10
Hidroelectrica vrea să renunţe la două hidrocentrale şi două baraje începute pe râul Jiu:

Subiectul va fi supus aprobării în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 12 martie.

”Aprobarea abandonării lucrărilor realizate pentru obiectivul de investiţii ‘Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Valea Sadului-Vădeni’, cu toate costurile şi implicaţiile rezultate din documentaţia de abandon care se va elabora în acest sens conform prevederile legale în vigoare, în vederea închiderii titlului de investiţii”, se arată în convocatorul publicat pe site-ul companiei.

Contactat de News.ro, directorul general al companiei, Bogdan Badea, a declarat că investiţia nu este una rentabilă, fiind începută în urmă cu mai mulţi ani.

”Este vorba de amenajări în care s-au băgat foarte mulţi bani de-a lungul timpului, dar investiţia nu este rentabilă. Proiectul presupunea construcţia a două centrale şi două baraje, în Valea Sadului şi Curtişoara, dar nu au fost finalizate”, a declarat Bogdan Badea pentru News.ro.

Centrala hidroelectrică (CHE) Râu Mare – Retezat va fi retehnologizată total în baza unei investiţii în valoare de peste 80 de milioane de euro, în urma acestei operaţiuni puterea hidrocentralei urmând să ajungă la 350 MW. Fondurile necesare operaţiunii de retehnologizare vor fi asigurate din resurse proprii ale societăţii Hidroelectrica.

Barajul de la Gura Apelor, construit în munte, pe Râul Mare, este cel mai mare baraj de anrocamente şi miez de argilă din Europa. Construcţia barajului a început în 1975 şi s-a încheiat în anul 1986. Barajul are o înălţime de 168 de metri şi 225 de milioane de metri cubi de apă în lacul de acumulare.

Hidroelectrica a semnat pe 7 februarie contractul de modernizarea a hidroagregatului 2 al centralei hidroelectrice Dăeşti, aflată pe cursul mijlociu al râului Olt, în judeţul Vâlcea.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția este de peste 100 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din ultimii......
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
 Evoluţia slabă a economiei germane provoacă îngrijorări în ţările vecine, din Elveţia şi până în Polonia, ...
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT ...