1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Hidrosind: Revocarea directorilor de la Hidroelectrica este o păcăleală

Revocarea directorilor de la Hidroelectrica este o păcăleală, pentru că vor fi puşi să dea concurs, dar vor fi numiţi tot cu viză politică şi, în felul acesta, nu te mai poţi lua de ei, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, secretarul general de la Federaţia Sindicală Hidrosind, Nicolae Aurariu.

17 ian, 2013 | Mediafax

Secretarul general de la Federaţia Sindicală Hidrosind a spus că dacă revocarea directorilor din Hidroelectrica "va fi pe bune", ar fi în regulă, dar, în opinia sa, este "o păcăleală".

"Cred că este păcăleală. O să-i pună să dea concurs şi tot politic vor fi numiţi. Teoretic ar trebui ca ei să fie angajaţi prin concurs, dar tot cu viză politică vor fi numiţi şi nu o să te mai poţi lua de ei, pentru că vor fi prin concurs", a mai spus Aurariu.

Toţi directorii din Hidroelectrica au fost revocaţi joi din funcţie, iar postul de director general urmează să fie ocupat în urma unui concurs, a anunţat reprezentantul administratorului judiciar al producătorului de energie, Remus Borza.

El a afirmat că de rezultatele proaste ale unei companii conducerea este cea care trebuie să răspundă şi că foştii directori Hidroelectrica, numiţi pe criterii politice, se vor putea înscrie la concursuri pentru ocuparea posturilor.

"De specialişti ce sunt (au fost revocaţi, n.r.). Este o vorbă în popor - «peştele de la cap se împute». (...) Când o companie merge prost, conducerea trebuie să-şi asume, nu angajaţii şi nici poporul român. Acei directori au fost numiţi pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea să îşi demonstreze competenţele la concurs", a spus Borza.

El a afirmat că Hidroelectrica poate ieşi din insolvenţă la 26 iunie.

"Din punct de vedere financiar, compania este pregătită să iasă din insolvenţă în iunie", a spus Borza.

Fostul director general al companiei Ştefan Gheorghe a preluat funcţia de director adjunct.

Contactat de MEDIAFAX, Ştefan Gheorghe a declarat că va participa la concursul pentru ocuparea postului de director general.

El a comentat modificările aduse conducerii Hidroelectrica spunând că se încearcă o "repoziţionare" a personalului companiei.

"Vrem să repoziţionăm pe toată lumea. Este o situaţie care începe de sus în jos", a spus el.

Totodată, administratorul judiciar al Hidroelectrica a semnat miercuri preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai companiei de stat şi a redus alte 161 de posturi care erau vacante.

Remus Borza a adăugat că în cursul acestui an vor ieşi la pensie alte 36 de persoane, iar până pe 30 iunie vor fi disponibilizate alte 500 de persoane din cele opt Hidroserv-uri controlate de Hidroelectrica, care au în total 2.500 de angajaţi.

Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO