1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Hipermarketul Pic din Piteşti a fost cumpărat. Un lanţ internaţional este interesat de celelate

Lichidatorul judiciar al PIC SA, compania oamenilor de afaceri Cornel şi Ilie Penescu care opera hipermarketurile Pic, a finalizat vânzarea unităţii din Piteşti unor investitori români. Magazinul este deschis acum sub brandul Succes, al omului de afaceri Nicolae Sarcină. Un lanţ internaţional ar vrea să preia celelate trei unităţi.

07 apr, 2014 | ECONOMICA.net

PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul Pic S.A,  a finalizat vânzarea Hipermaketului PIC Piteşti unor investitori români, informează un comunicat al companiei. Respectivul Hipermarket este închiriat în momentul de faţă societăţii Succes Nic Com, deţinută de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, care îl administrează.

Pic SA aparţine oamenilor de afaceri Cornel şi Ilie Penescu.

„Tranzacția s-a realizat în urma unei proceduri de supraofertare, actualul cumpărător oferind un preţ mai ridicat decât societatea cu care se încheiase în prealabil un antecontract. Ne bucurăm că am reuşit să creăm premisele unui proces competitiv, prin care s-a reuşit maximizarea valorii activului şi implicit a gradului de recuperare a creanţelor creditorilor", a declarat Sorin Vlad, Senior Manager, PwC România.

În decembrie 2013 un alt hypermarket din patrimoniul Pic, cel din Oradea, a fost vândut unei societăţi din grupul maltez Alf Mizzi & sons Ltd.

„În momentul de faţă suntem în procedură de vânzare şi pentru celelalte trei hypermarketuri rămase în patrimoniul Pic (Brăila, Craiova, Călăraşi n.red). Există interes atât din partea unor importanţi oameni de afaceri locali, cât şi din partea unor firme internaţionale care nu sunt încă prezente pe piaţa românească, dar nu am ajuns încă la o înţelegere acceptabilă din punct de vedere financiar. Suntem însă încrezători că în curând vom realiza noi tranzacţii pe acest proiect" a declarat Cristian Răvăşilă, Senior Manager, Liderul Echipei de Servicii de Restructurare a Afacerii, PwC România.

Conform planului de reorganizare, magazinul de 15.000 de mp din Piteşti a fost evaluat la aproximativ 5 milioane de euro, cel din Oradea, care are o suprafaţă de 16.850 de mp, la 4,56 milioane de euro, cel din Calaraşi de 24.500 de mp la 4 milioane de euro, în timp ce valoarea hipermarketului din Brăila, care are o suprafaţă de 17.100 de mp, a fost estimată la 3,9 milioane de euro. Unitatea din Craiova care are 21.200 de mp valorează în jur de 3,1 milioane de euro. pe lîngă aceste spaţii comerciale, lichidatorul judiaciar a scos la vânzare şi un teren în comuna Blejoi, evaluat la 1,9 milioane de euro.

Pic SA a intrat în procedură de faliment în anul 2012 şi mai deține încă trei hipermarketuri, la Brăila, Călăraşi şi Craiova.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO