1EUR = 4.8583 RON

News

Hiscox: companiile de asigurări vor putea face faţă uraganului Sandy

Uraganul Sandy nu va pune în pericol stabilitatea financiară a companiilor de asigurări, care ar putea totuşi să majoreze preţurile anul viitor, a estimat luni cea mai mare companie britanică de reasigurări Hiscox, transmite Reuters.

05 noi, 2012 | Agerpres

Cel puţin 113 de persoane au murit din cauza uraganului Sandy care a provocat distrugeri semnificative în zona de nord-est a SUA, inclusiv în New York. Potrivit unor estimări preliminare, asiguratorii ar urma să facă faţă unor solicitări de despăgubiri de până la 20 de miliarde de dolari, ceea ce ar putea face din Sandy cea mai costisitoare catastrofă naturală cu care s-au confruntat până acum Statele Unite.

Cu toate acestea, directorul general de la Hiscox, Bronek Masojada, crede că industria asigurărilor va putea să facă faţă acestor solicitări deoarece companiile de asigurări utilizează în scenariile lor acest gen de catastrofe. 'Este în limitele modelului pe care îl utilizăm pentru acest gen de catastrofe şi de aceea vom putea să facem faţă atât noi cât şi restul industriei asigurărilor', a declarat Masojada.

În plus, companiile de asigurări sunt bine echipate pentru a face faţă solicitărilor care vor veni de pe urma uraganului Sandy având în vedere relativa absenţă a dezastrelor naturale în primele zece luni ale anului. 'Credem că firmele britanice vor face profituri frumoase în acest an în pofida Sandy. Aş fi surprins dacă Sandy va provoca pierderi', a declarat Nick Johnson analist la Numis Securities.

Cu toate acestea, analiştii cred că uraganul Sandy ar putea pune în pericol planurilor unor companii de asigurări de a utiliza o parte din lichidităţi pentru a plăti dividende speciale sau răscumpărare de acţiuni. De asemenea, Bronek Masojada estimează că din cauza uraganului Sandy asiguratorii ar putea să majoreze preţul plătit de persoanele fizice şi companii pentru a-şi asigura proprietăţile.

În mod tradiţional, preţurile au crescut după marile catastrofe naturale în condiţiile în care creşterea solicitărilor de despăgubiri i-a determinat pe unii jucători de pe piaţa asigurărilor să se retragă, permiţând celor rămaşi să majoreze preţul.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO