1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Hisense Gorenje va deschide o nouă fabrică de televizoare în Slovenia începând din ianuarie 2021

Compania Hisense Gorenje Europe a anunțat vineri prin intermediul unui comunicat că începând din ianuarie 2021 va începe producția de televizoare marca Hisense într-o fabrică nouă, construită în localitatea Velenje din Slovenia.

04 dec, 2020 | ECONOMICA.net

Aparatele produse în fabrică din Velenje vor fi destinate pieței europene și vor fi realizate în aria de producție Gorenje, ca parte din noua companie Hisense Europe Electronic. În cadrul noii fabrici vor fi angajați aproximativ 400 de salariați, din care 330 vor fi implicați direct în producție. În această unitate de producție li se va oferi oportunitatea reangajarii tuturor lucrătorilor din fabricile de electrocasnice Gorenje și alte companii ale Hisense Gorenje Group.

Noua fabrică Hisense Europe Electronic va fi amplasată în cadrul ariei de producție Gorenje din Velenje, în fosta hală de producție a aparatelor frigorifice și va produce în prima etapă două milioane de televizoare pe an, având 4 linii de producție.

În următoarele etape, până în 2023, capacitatea și numărul liniilor de producție vor crește până la aproape 4 milioane de televizoare pe an, în funcție de necesitățile pieței. Investițiile în tehnologie vor fi de 7 milioane euro.


"Punerea la dispoziție a mai multor locuri de muncă în regiunea Savinjska-Šaleška și mai importantă, dat fiind procesul de restructurare a regiunii producătoare de cărbune. Un potențial adițional de dezvoltare a regiunii este reprezentat de posibilitatea de înființare a unei rețele de aprovizionare pe plan local, aspect deosebit de importantă pentru dezvoltarea afacerilor de dimensiuni mici", se specifica in comunicat.

Una dintre principalele strategii ale Hisense este reprezentată de centralizarea bazelor de producție din Europa, lucru care duce la creșterea eficienței operaționale și contribuie astfel la reducerea costurilor. Astfel, Hisense Group a desemnat Slovenia ca fiind centrul operațiunilor sale din Europa, iar Velenje ca fiind principala locație de producție industrială, cercetare și dezvoltare din Europa.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO