1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Holcim a achiziţionat două staţii de betoane din Iaşi

Holcim România a finalizat procesul de achiziție a două stații de betoane situate în vecinătatea municipiului Iași, iar rețeaua națională de betoniere a companiei ajunge la 17 unități la nivel național.


11 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Cele 17 unități care acoperă toate regiunile țăriifuncționează în București, Ilfov, Ploiești, Craiova, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare sau Timișoara. Anterior semnării, tranzacția a fost aprobată  de autoritatea de concurență din România.

Cele două stații de betoane achiziționate au în prezent posibilitatea de a furniza betoane marca Holcim România în zona metropolitană Iași.

De asemenea, acestea vor fi adăugate rețelei ClicBeton.ro, prima platformă online prin intermediul căreia constructorii sau persoanele fizice pot achiziționa beton online, în cinci pași simpli, cu livrare pe o rază de 60 km în jurul stațiilor de betoane ecologice Holcim România.

În 2015, Holcim a fuzionat cu un alt gigant de pe piaţa cimentului, francezii de la Lafarge, iar coul proprietar al celor două fabrici deţinute de Lafarge în România au devenit irlandezii de la CRH.

În această vară, LafargeHolcim a cumpărat Somaco Grup Prefabricate, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața autohtonă, specializat în prefabricate din beton și BCA. Contractul a fost semnat de Holcim România cu actualul proprietar, firma de investiții ORESA.

Anul trecut, Somaco Grup Prefabricate a avut afaceri de 212,6 milioane lei și un profit net de 18,8 milioane lei, cu peste 760 de angajați şi deţinea cinci fabrici de materiale prefabricate din beton, în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău, și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO