1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Holcim şi Lafarge au ales directorii care se vor ocupa de vânzările de active

Producătorii de ciment Holcim şi Lafarge au desemnat marţi doi dintre directorii lor să se ocupe de vânzarea activelor necesare pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare pentru fuziunea lor, transmite Reuters.

01 oct, 2014 | Agerpres

Printre activele pe care cele două companii intenţionează să le vândă se numără filiala franceză a Holcim şi cea germană a Lafarge precum şi o serie de fabrici din Austria, Ungaria, România, Serbia, Marea Britanie, Canada Filipine şi Brazilia. În total, este vorba de active cu o cifră de afaceri de 3,5 miliarde de euro şi un total de 10.000 de salariaţi, scrie Agerpres.

Alain Bourguignon pentru Holcim şi Marc Soulé pentru Lafarge 'vor fi responsabili cu prezentările de active pe care Holcim şi Lafarge au propus să le vândă', au informat cele două companii într-un comunicat de presă. Cei doi directori urmează să studieze toate opţiunile posibile, de la vânzarea bucată cu bucată până la crearea unei noi divizii care să regrupeze toate activităţile care ar urma să fie vândute. În cazul unei eventuale sciziuni, Alain Bourguignon şi Marc Soulé vor deveni directorul general şi directorul financiar al noii entităţi.

Mai multe surse au declarat pentru Reuters că grupul irlandez CRH studiază o eventuală ofertă pentru toate activele pe care Holcim şi Lafarge vor să le scoată la vânzare în timp ce firma turcă Sabanci Holding este interesată doar de o parte din active.

Anunţat în luna aprilie a acestui an, proiectul privind fuziunea dintre Holcim şi Lafarge va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro. Însă, pentru ca această fuziune să se realizeze este nevoie de aprobarea Comisiei Europene precum şi a autorităţilor din domeniul concurenţei din aproximativ 15 ţări.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO