1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Holdingul Porsche ar putea face în curând investiţii mai mari în energie decât în automobile sport

Porsche SE, holdingul care deţine o participaţie majoritară de control la Volkswagen (VW), va face probabil, în curând, investiţii mai mari în energie decât în automobile de lux precum modelul emblematic 911, relatează Bloomberg.

25 iun, 2012 | Mediafax

Acţionarii Porsche SE au votat luni în favoarea schimbării statutului companiei, având în vedere că se apropie finalizarea vânzării diviziei de automobile către VW.

Votul permite holdingului să investească în materiale destinate industriei auto, în sectorul imobiliar şi în tranzacţii cu energie.

"Atenţia se va concentra pe activităţi legate de sectorul auto. Porsche SE este şi va rămâne legat de industria auto", a declarat Martin Winterkorn, director general al Porsche SE şi al VW.

Fără noi investiţii, Porsche SE se va limita la administrarea a 50,7% din acţiunile comune ale VW, după vânzarea brandului auto Porsche. Vânzarea convenită la începutul acestei luni va pune capăt unei saga declanşate de tentativa eşuată a Porsche de preluare a VW.

Dacă VW va exercita opţiuni de achiziţie a 50,1% din acţiunile diviziei auto a Porsche pe care nu le deţine încă, Porsche ar putea obţine 2,5 miliarde de euro, după deducerea datoriilor. Compania urmează să primească circa 570 milioane de euro sub formă de dividende de la VW, potrivit datelor Bloomberg.

Vânzarea diviziei auto a Porsche, care mai fabrică vehiculul sport-utilitar Cayenne şi coupe-ul cu patru uşi Panamera, face parte dintr-un acord convenit în 2009 pentru integrarea companiilor. Planul original de fuziune a VW şi Porsche SE a fost anulat din cauza problemelor legale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO