1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Hollande pledează în Germania pentru o implementare rapidă a supervizării bancare în UE

'Cu cât acest lucru se va întâmpla mai repede, cu atât mai bine', a declarat sâmbătă preşedintele francez Francois Hollande la Asperg /în Germania/, în legătură cu implementarea supervizării bancare în cadrul Uniunii Europene. În ceea ce o priveşte, cancelarul german Angela Merkel a pledat pentru o supervizare 'de calitate' şi a apreciat că 'aceasta va avea nevoie de timp', relatează France Presse.

22 sep, 2012 | Agerpres

'Sunt în favoarea uniunii bancare. Este o etapă importantă, pe care trebuie să o facem în stadii succesive', dar, 'cu cât mai repede, cu atât mai bine', a afirmat liderul francez, în timp ce şefa Cancelariei germane a insistat asupra 'calităţii' şi a notat că va fi nevoie de timp pentru atingerea acestui deziderat.

Problema este de a şti 'cum să procedăm pentru a lua în gestiune cât mai multe unităţi posibile', a adăugat Hollande, cu ocazia unei conferinţe de presă, la capătul unui dejun de lucru cu dna Merkel. 'Pentru mine, importantă este calitatea. Nu ajută la nimic să facem un lucru rapid şi care nu funcţionează', a explicat aceasta. 'Trebuie să fim serioşi, este nevoie de calitate şi, drept urmare, vom vedea de cât timp vom avea nevoie /.../ Le vom cere miniştrilor noştri de finanţe să lucreze cât se poate repede', a precizat Angela Merkel. În faţa presei, ministrul francez al economiei şi finanţelor Pierre Moscovici a asigurat înaintea conferinţei de presă că divergenţele dintre cele două ţări pe această temă nu sunt 'ideologice'. Atingerea unui acord în octombrie ar fi 'formidabilă', a adăugat el.

Pe de altă parte, cancelarul german a menţionat că nicio decizie nu a fost luată în legătură cu proiectul de fuziune al EADS şi BAE Systems în timpul dialogului său cu Francois Hollande. 'Nu am luat nicio decizie /.../ nici nu era de aşteptat, dar Germania şi Franţa vor păstra un contact apropiat pe acest subiect', a subliniat ea, citată de Reuters.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO