1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Homor, Metrorex: Execuţia tunelului pentru a doua linie dinspre Străuleşti va începe până pe 15 august

Utilajul Tunelling Boring Machine (TBM) "Sfânta Parascheva" va începe cel târziu pe 15 august săpăturile la tunelul prin care va trece a doua linie dinspre Străuleşti spre Laminorului, a anunţat, miercuri, directorul general al Metrorex, Cătălin Homor.

10 iun, 2015 | Agerpres

TBM a străpuns, miercuri, peretele mulat la intrarea în staţia Laminorului.

"Se produce perforarea pereţilor mulaţi şi străpungerea TBM a pereţilor staţiei, inclusiv intrarea în volumul staţiei. Este un moment important pentru Bucureşti. Este o primă etapă foarte dificilă parcursă cu ceas elveţian. Lucrările au fost realizate într-un timp mai scurt decât era programat. Asta ne face să sperăm că lucrurile nu vor întârzia să fie finalizate conform graficului. Obstacolele sunt inerente. Dacă n-am fi lucrat, n-ar fi existat obstacole. Obstacolele întâlnite sunt ordinare", a spus Homor, prezent la staţia Laminorului.

El a precizat că pe această linie TBM a avansat cu o medie de 11 metri/zi.

"După ce maşinăria intră în staţie propriu-zis, va fi transportată la punctul de lansare, de unde a plecat cu ceva timp în urmă. Chestiunea asta va dura, să zicem, undeva la 2 luni. Cel târziu pe 15 august va pleca din nou pe celălalt fir şi, undeva la sfârşitul lunii septembrie, să ne strângem din nou la această staţie, dar pe celălalt fir", a explicat directorul general al Metrorex.

În timpul perforării, echipamentul de săpat tuneluri a sesizat o avarie şi timp de zece minute nu a lucrat.

"Pentru că ne dorim ca lucrările să decurgă într-un ritm alert, am solicitat constructorului să accelereze un pic străpungerea acestui perete. Dânşii s-au conformat şi, fiind o maşinărie automată, a sesizat o serie de probleme şi a apărut o avarie în bord. A durat 10 minute până s-a reluat forarea", a arătat oficialul Metrorex.

Potrivit sursei citate, execuţia primului tunel de pe interstaţia Străuleşti - Laminorului a început pe 16 aprilie 2015, iar lucrările s-au derulat "în condiţii tehnice şi de siguranţă, cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor".

Se estimează că în prima parte a anului 2016 structura tunelelor va fi gata, iar termenul preconizat pentru finalizarea secţiunii Parc Bazilescu - Străuleşti este al doilea semestru al anului 2016.

Magistrala 4, secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti, este finanţată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial - "Transport" şi de bugetul de stat. Valoarea totală a proiectului este de 763,4 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă ajunge la 430,8 milioane de lei, iar contribuţia Fondului de Coeziune, în procentaj de 85%, este de 366,17 milioane de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO