Honda Civic Type R și SUV-uri chinezești, vedetele SAB 2022

Ediția din 2022 a Salonului Auto București (SAB) și-a deschis astăzi porțile având printre exponate atât modele deja cunoscute românilor cât și premiera Honda Civic Type R sau surprinzătoarele modele Seres 3 și Fengon 5 „made in China”.
Robert Stan - joi, 06 oct. 2022, 18:52
Honda Civic Type R și SUV-uri chinezești, vedetele SAB 2022

Între 6 și 16 octombrie se desfășoară la Romexpo o nouă ediției a Salonului Auto București & Accesorii, eveniment dedicat pasionaților de automobile.

Deși standurile dedicate mașinilor găzduiesc destul de puține mărci, printre care BMW, Citroen, Ford, Hyundai, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Mitsubishi sau Suzuki, restul pavilionului B2 fiind dedicat producătorilor și comercianților de componente auto și servicii conexe, vizitatorii pot descoperi cel puțin două surprize interesante.

Prima dintre acestea este modelul de performanță Honda Civic Type R, prezentat oficial pentru prima dată la un salon auto european. Vitezist pur-sânge, modelul are acum cel mai puternic motor VTEC cu care a fost dotat vreodată un Type R. Deși este doar o evoluție a versiunii anterioare, propulsorul prezintă modificări importante ale turbocompresorului, ale sistemelor de evacuare și de frânare și ale transmisiei manuale cu șase trepte.

Noul Honda Civic Type R va fi pus în vânzare anul viitor, primele livrări către clienții din Europa fiind programate pentru începutul lui 2023.

Aflată pentru prima dată la SAB, compania SUVCARS, rezultată din colaborarea dintre MAG Automobile și New Car Trading prezintă pentru prima dată în România modele ale mărcilor chinezești DFSK, SERES și BAIC. În portofoliul firmei se mai află și mărcile Bestune, JAC și Brilliance – SWM Motors.

La standul SUVCARS se află așadar modelele Dong Feng Sokon Automobile (DFSK) Fengon 5 și Fengon 580, dar și modelul electric Seres 3 sau furgoneta Cargovan Kombi EC 35.

DFSK Fengon 5 este un SUV cu cinci locuri, dotat cu un motor de 1.5 litri alimentat cu benzină. Acesta pune la dispoziția șoferului 137 CP și este cuplat la o transmisie CVT. Prețul cu TVA afișat la SAB pentru acest vehicul este de 29.675 euro.

DSFK Fengon 580 este și el un SUV însă are trei rânduri de scaune și poate găzdui până la șapte pasageri. Propulsat tot de motorul de 1.5 litri și 137 CP acesta are un preț de 27.866 de euro.

Chiar mai interesant decât cele două modele anterioare, SUV-ul 100% electric SERES este propulsat de un motor care dezvoltă 163 CP. Grație bateriei de 53,61 kWh mașina asigură o autonomie de 300 km. Prețul afișat de comerciant este de 39.947 euro și nu include subvenția guvernamentală Rabla Plus.

Conform lui Emanuel Medvedev, director executiv al SUVCARS, toate mașinile din portofoliul companiei sale sunt omologate în Europa și le sunt asigurate toate serviciile conexe, de la garanție la finanțare și de la reparații la asigurare.

Oficialul a declarat că, spre deosebire de alte mărci, cele reprezentate în România de compania sa pot fi livrate în cel mai scurt timp, perioada de livrare fiind „între două săptămâni și patru luni”.

„Piesele de schimb sunt disponibile ca la orice alt importator prezent în România. Asta înseamnă că piesele uzuale sunt disponibile în trei – cinci zile, iar celelalte în câteva săptămâni. Avem parteneri pentru vânzări și service în Iași, Odorheiu Secuiesc, Târgu Mureș, Suceava, Tulcea și, foarte curând, vom avea în București, Brașov și Craiova. E o abordare în sens invers, pornim din țară către București”, a explicat Emanuel Medvedev.

Tot la SAB 2022 cei interesați pot găsi standuri ale unor companii care oferă servicii conexe mașinilor, precum stații de încărcare pentru mașini electrice, spălătorii auto automate sau cu „self service”, signalistică rutieră, sisteme audio și de navigație, ba chiar, în exterior, poate fi vizitat și tramvaiul Imperio al celor de la Astra Arad, vehicul care ar trebui să intre în circulație la București la sfârșitul lunii octombrie.

Tags:
Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...