1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Auto

Honda cumpără cu 2,75 mld. dolari o participaţie de 5,7% la divizia de automobile autonome a General Motors

Honda Motor va investi 2,75 de miliarde de dolari pentru preluarea unei participaţii de 5,7% la Cruise, divizia de automobile autonome a General Motors, pentru dezvoltarea în comun de astfel de veehicule, cu care să ofere servicii de transport la nivel mondial, transmite Reuters citat de News.ro.

04 oct, 2018 | News.ro

Parteneriatul cu Honda survine la câteva luni după ce compania de investiţii SoftBank Group di nJaponia a făcut la rândul său o investiţie de mai multe miliarde de dolari în Cruise, scrie News.ro.

Astfel, Cruise intră în aceeaşu categorie ca Waymo, divizie a Alphabet, în ceea ce priveşte resursele şi planurole agresive de lansare a unor servicii comerciale.

Honda, care rămăsese în urma altor companii în privinţa dezvoltării vehiculelor autonome, plăteşte un avans de 750 de dolari pentru participaţia de 5,7% la Cruise şi va contribui cu alte 2 miliarde de dolari, în următorii 12 ani, la activităţile de dezvoltare şi prin comisioane, au anunţat miercuri cele două companii.

Acordul, care cere Honda să contribuie cu expertiză tehnică, extinde colaborarea dintre cei doi producători auto în domeniul tehnologiei autonome, care necesită costuri enorme şi riscuri, fără să existe produse finite pentru piaţă.

Anunţul făcut de GM şi Honda extinde un parteneriat existent, care include dezvoltarea comună de vehicule electrice cu celule dpe bază de hidrogen, care ar urma să intre pe piaţă în 2020. În luna iunie, Honda a anunţat că va cumpăra baterii avansate de la GM, prin care v putea reduce semnificativ costurile viitoarelor vehicule electrice ale ambilor producători auto, după 2020.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO