Honda va construi o nouă uzină în China

Constructorul auto japonez Honda Motor a anunţat marţi că va construi o nouă uzină în China, cea de-a şaptea în această ţară, în care va produce autoturisme începând din 2019, ceea ce va creşte cu 20% capacitatea de producţie a constructorului nipon pe cea mai mare piaţă de vehicule din lume, transmit Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.
Economica.net - mar, 18 oct. 2016, 13:15
Honda va construi o nouă uzină în China

Honda şi partenerul chinez Dongfeng Motor Group înregistrează o creştere explozivă a vânzărilor pe piaţa din China, societatea mixtă Dongfeng Honda informând că de la începutul anului şi până în prezent vânzările sale au crescut cu 48% în ritm anual până la 406.000 de unităţi, graţie succesului modelelor XR-V şi Civic. În acelaşi timp, Dongfeng Honda se apropie de capacitatea maximă de producţie la cele două uzine ale sale, în condiţiile în care şi-a propus să vândă 450.000 de vehicule în 2016 la o capacitate anuală maximă de producţie de 480.000 de unităţi.

Noua uzină va fi amplasată la Wuhan, centrul Chinei, un important centru al industriei auto chineze, a precizat un purtător de cuvânt al grupului japonez fără a oferi alte detalii. Cu toate acestea, potrivit cotidianului financiar nipon Nikkei, noua uzină ar urma să demareze producţia în 2019 şi iniţial va putea produce 120.000 de vehicule pe an, urmând ca ulterior capacitatea de producţie să se dubleze la 240.000 de vehicule pe an.

Noua uzină ar însemna o creştere cu aproximativ 20% a capacităţii actuale de producţie pe care Honda o are în China. Pe lângă parteneriatul cu Dongfeng Motor Group, Honda mai are pe piaţa chineză şi un parteneriat cu GAC Group denumit Guangqi Honda care la rândul său are trei uzine de asamblare. De asemenea, constructorul nipon are şi o altă uzină separată în China destinată exclusiv exportului.

În luna aprilie a acestui an, Honda estima că în acest an vânzările sale pe piaţa din China vor creşte până la 1,07 milioane autoturisme, după ce în 2015 vânzările sale au crescut cu 33% până la 1,01 milioane vehicule.

Construcţia unei noi uzine la Wuhan era programată încă din 2015 însă anul trecut Honda a decis să amâne acest proiect după ce în vara anului trecut vânzărilor de autoturisme noi au scăzut timp de trei luni consecutiv. Contracţia vânzărilor a determinat autorităţile de la Beijing să reducă la jumătate (până la 10%) taxa pentru achiziţia de autovehicule mici, un segment de piaţă important pentru Honda, astfel că producătorul nipon a relansat planurile pentru construcţia unei noi uzine.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...