Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali, vinde până în martie și ultimele terenuri din cele 50 de hectare ale serelor Berser

Omul de afaceri Horia Culcescu, care a început în 2015 vânzarea pe bucăți a terenului de 50 de hectare al fostelor sere Berser, se apropie de finalizarea ultimelor tranzacții. La vremea aceea, omul de afaceri estima că va încasa 70 de milioane de euro. Pe terenurile vândute au fost deja construite circa 5.000 de apartamente, iar potențialul zonei este de încă pe-atâta.  
Andrada Ghira - lun, 01 feb. 2021, 19:25
Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali, vinde până în martie și ultimele terenuri din cele 50 de hectare ale serelor Berser

Omul de afaceri Horia Culcescu pregătește vânzarea a trei parcele din terenul de 50 ha al fostelor sere Berser. În ulimii ani, mai mulți dezvoltatori au cumpărat bucăți de teren și au ridicat mii de locuințe în sudul Bucureștiului. 

După finalizarea tranzacțiilor, Horia Culcescu va încasa 8,3 milioane de euro pe cele trei terenuri cu o suprafață de peste 31.000 de mp, arată Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor Berser care a avut loc la sfâșitul anului trecut. 

Un teren de 15.300 de mp și cotele parte aferente din bucăți mai mici de teren vor fi vândute la un preț de patru milioane de euro către Galaxy Resident. Firma este deținută de Constantin și Iuliana Dima, care au mai construit aici apartamente sub numele Galaxy Residence. 

Evo Abb Construct va cumpăra un teren de aproape 12.000 de mp și cotele aferente cu 3,25 de milioane de euro. Firma este deținută de Corvaris Grup și Georgică și Beatrice Baicu, care de asemenea au dezvoltat blocurile sub brandul Corvaris. 

Un grup de firme format din A&M Quality Condo Ro, Voievozi Rezidențial și Gotta4ever, va cumpăra un teren de 3.820 de mp și cote-parte din parcele mai mici de teren pentru 1,05 milioane de euro. Acționarii A&M Quality au mai construit blocurile Lotus Residence, tot pe terenuri care au făcut parte din Berser. 

50 de hectare în 5 ani

În 2015, omul de afaceri anunța că va vinde terenul de 50 de hectare pe bucăți unor dezvoltatori imobiliari. Amplasat la intersecţia străzilor Metalurgiei cu Drumul Binelui, pe teren au fost construite de atunci peste 5.000 de locuințe sub umbrela Metalurgiei Park Residence. 

Estimările de atunci arătau că la vânzarea totală a terenului, omul de afaceri va încasa 70 de milioane de euro.  E posibil ca suma încasată de Culcescu să fie și mai mare, și asta pentru că prețurile la terenuri au crescut în ultimii ani. 

Până în la sfârșitul lunii martie se vor vinde și ultimele parcele din fostele sere Berser, cu un potențial de cel puțin încă 5.000 de locuințe, care urmează a fi construite în următorii trei ani, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Cătălin Grigore, proprietarul companiei de consultanță imobiliară Sud Rezidențial, care se ocupă de vânzări. 

După ce Lidl a deschis un magazin în noul cartier, și Kaufland, parte din același grup, va pune zona pe hartă cu un nou hipermarket. Recent, retailerul a semnat achiziția unui teren. 

Metalurgiei Park va avea și creșă, grădiniță și școală private, iar Primăria Sectorului 4 va construi un parc de trei hectare. Autoritățile pregătesc noi proiecte pentru Sectorul 4, iar zona de aici este și ea inclusă în planurile de investiții, cu soluții pentru fluidizarea traficului. 

Horia Culcescu, în vârstă de 50 ani, este inginer agronom şi are afaceri în agricultură, viticultură şi imobiliare. Culcescu a cumpărat în anul 2000 firma Berser de la statul român, care avea în patrimoniu terenul pe care funcţionează serele Berceni. Totodată, el este finul lui George Becali, care l-a împrumutat în urmă cu câţiva ani cu 18 milioane de euro pentru a-şi dezvolta afacerea. 

CITEȘTE ȘI Finul lui Becali vinde serele Berceni unde se vor construi 5.000 de apartamente

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...