Hornbach, afaceri în creştere cu peste 5%, până la 3,75 miliarde de euro, în exerciţiul financiar 2015

Grupul Hornbach (concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA) a înregistrat, în exerciţiul financiar anterior 2015/2016 (1 martie 2015 - 29 februarie 2016), o creştere a cifrei de afaceri cu 5%, până la 3,73 miliarde euro, au anunţat, joi, reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - joi, 07 apr. 2016, 11:49
Hornbach, afaceri în creştere cu peste 5%, până la 3,75 miliarde de euro, în exerciţiul financiar 2015

Potrivit cifrelor preliminare, cifra netă de afaceri în cadrul concernului a crescut, conform prognosticului anual, cu 5,1%, ajungând la 3,755 miliarde de euro. La nivel local, Hornbach România a raportat un business în creştere cu 13,84% în perioada 1 martie 2015 – 29 februarie 2016, comparativ cu anul financiar precedent, fără a lua în calcul deschiderea noului magazin din Sibiu, din luna octombrie 2015, potrivit unui comunicat al companiei.

În cel mai mare sub-concern operativ Hornbach Baumarkt AG care, la data bilanţului – 29 februarie 2016, opera la nivel european 153 (comparativ cu anul precedent când opera 146) de magazine de bricolaj în nouă ţări, cifra de afaceri, incluzând inaugurările, a crescut cu 5,3%, ajungând la 3,535 miliarde de euro.

Raportat la suprafaţă şi la ajustările de schimb valutar, cifrele de afaceri ale magazinelor de bricolaj (DIY) au crescut la nivelul concernului cu 2,6%. Această creştere a fost determinată în principal de pieţele internaţionale. Cota aferentă magazinelor din celelalte ţări europene din cadrul sub-concernului Baumarkt a fost de 43,1% (în anul precedent 41,4%). Veniturile din vânzări ale sub-concernului Hornbach Baustoff Union GmbH s-au îmbunătăţit cu 2,4%, ajungând la 218 milioane euro, fiind din nou în creştere după scăderea de 1,1% din anul precedent.

În Germania a fost înregistrat un nou record şi o creştere a afacerilor faţă de nivelul anului precedent.

Pragul de performanţă pentru magazinele de retail DIY din Germania a fost ridicat. Pe baza creşterii semnificative a cifrei de afaceri, de 7,6% în anul precedent, cauzată în principal de expansiune, cele 99 magazine de bricolaj Hornbach ale sub-concernului Hornbach Baumarkt AG la nivel naţional au înregistrat în exerciţiul financiar 2015/2016 creşteri cu 2,3%, ajungând la 2,011 miliarde de euro. Raportat la suprafaţă, adică fără a se lua în calcul magazinele inaugurate şi cele închise în ultimele douăsprezece luni, cifrele de afaceri au crescut în Germania, în anul raportării, cu încă 0,8% peste creşterea de 5,5% din anul precedent.

‘După regresul din al treilea trimestru am marcat un moment important. Scăderea extrem de puternică a interesului consumatorilor germani din noiembrie 2015 nu a mai continuat în magazinele noastre de bricolaj în trimestrul al patrulea. Cu o creştere a cifrei de afaceri raportată la suprafaţă de 2,5% în Germania, în ultimele trei luni, am reuşit să depăşim din nou scăderea temporară a cifrei de afaceri şi să ne impunem cu succes în faţa concurenţei. Profităm în mod clar de strategia noastră multi-channel. Clienţii solicită tot mai mult continuitatea şi crearea unei legături între universul offline şi cel digital al cumpărăturilor. În această privinţă, suntem foarte bine situaţi în industria magazinelor de bricolaj’, a declarat Albrecht Hornbach, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hornbach Management AG.

În exerciţiul financiar 2015/2016, impulsul a fost dat de magazinele de bricolaj Hornbach din cele opt ţări din afara Germaniei. Cifra de afaceri a magazinelor DIY a crescut în restul Europei cu 9,6%, printre altele, şi datorită celor cinci magazine nou inaugurate (anul precedent creşterea a fost de 5,0%), ajungând la 1,524 miliarde de euro. Însă şi raportat la suprafaţă şi la ajustările de schimb valutar, filialele internaţionale Hornbach au înregistrat în 2015/2016 un avânt semnificativ, cu o creştere ajustată a cifrei de afaceri de 4,9% faţă de anul precedent. Situaţia este comparabilă cu exerciţiul financiar 2008/2009, când acestea au înregistrat, ca şi acum, raportat la suprafaţă, o evoluţie mai bună decât magazinele din Germania.

‘Hornbach a revenit din nou la nivel internaţional la vechile forţe şi a câştigat cote de piaţă. Ratele de creştere raportat la suprafaţă au crescut de la un trimestru la altul. Numai în intervalul decembrie 2015 – februarie 2016, cifrele de afaceri raportat la suprafaţă şi la ajustările de schimb valutar au crescut în toate ţările din afara Germaniei, cu o singură excepţie, chiar cu două cifre’, a arătat Albrecht Hornbach.

Sub-concernul Hornbach Baustoff Union GmbH a contribuit din nou, în 2015/2016, la creşterea cifrei de afaceri a grupului Hornbach. Cifrele de afaceri ale celor 26 sucursalele nemodificate ale magazinelor de materiale de construcţii au crescut în anul de raportare cu 2,4%, ajungând la 218 milioane euro, după ce în anul precedent scăzuseră cu 1,1%.

Pe baza rezultatelor preliminare, neverificate încă, ale exerciţiului financiar, s-a confirmat prognosticul actual privind profiturile pentru sub-concernul Hornbach Baumarkt AG. Prognosticul privind profiturile pentru concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA a fost uşor ajustat, în principal datorită amortizărilor speciale din sub-concernul Hornbach Baustoff Union GmbH.

Hornbach este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exerciţiul financiar 2014/2015 (data bilanţului: 28 februarie) o cifră de afaceri (netă) de peste 3,5 miliarde de euro, în creştere cu 6% comparativ cu perioada anterioară.

Fondată în anul 1877, Hornbach este singura companie din domeniul construcţiilor şi grădinăritului care se poate mândri cu o istorie de 5 generaţii. În acest moment, concernul deţine 154 de magazine mixte de materiale de construcţii şi grădinărit, în nouă ţări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...