1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Hossu: Reîntregirea salariilor ar trebui făcută în sume fixe

Reîntregirea salariilor bugetarilor ar trebui făcută în sume fixe, nu procentual, pentru că astfel ar putea începe o corecţie în vederea reducerii discrepanţelor existente între salariile mici şi cele mari, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

09 mai, 2012 | Mediafax

Liderul Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa" a spus că reîntregirea salariilor bugetarilor reprezintă un angajament pe care toată clasa politică şi l-a luat, singura problemă fiind modalitatea în care se vor face aceste creşteri, întrucât acest lucru ar putea însemna o îngheţare a Legii unitare de salarizare pentru cel puţin trei ani.

"Pentru a face sensul revenirii în spiritul legii, ar trebui ca aceste creşteri să se dea în sumă fixă, pentru că înseamnă că se dă mai mult celor cu venituri mici. Asta înseamnă să se facă un pas în vederea alinierii discrepanţelor mari care există între salariile mici şi salariile mari, raportul rămânând în continuare de unu la 45", a explicat Bogdan Hossu.

În opinia liderului "Cartel Alfa", o sumă fixă, acordată uniform, ar duce la ridicarea salariilor mici, dar şi la compactizarea grilei.

Referitor la variantele diferite avansate de FMI şi de premier pentru cea de-a doua etapă a majorării, liderul sindical a spus că, indiferent de variantă, Guvernul se va împrumuta din sistemul financiar bancar, iar interesul este să se împrumute la preţuri mici.

"Poate fi şi o tehnică de contrabalansare a acţiunilor speculative ale sistemului. E greu de spus care sunt posibilităţile Guvernului. Când vom intra în discuţie, şi sper că vom intra, vom şti mult mai bine rezultatele financiare. Bănuiesc că nimeni nu doreşte să ne reîntoarcem la o situaţie în care anul acesta dăm creştere şi la anul tăiem din nou. Sper că acţiuni de genul acesta, care s-au întâmplat în anii 2009 - 2010, vor fi evitate", a mai spus Hossu.

Preşedintele "Cartel Alfa" a adăugat că dacă se va aplica Legea salarizării, va trebui alocată şi o sumă de bani pentru corecţii.

Guvernul a avansat un nou termen pentru reîntregirea salariilor în sectorul bugetar, printr-un comunicat în care anunţă că a doua etapă de majorare va fi aplicată cel târziu "până în decembrie", după ce premierul Ponta a anunţat plata chiar în luna decembrie, iar FMI indică operaţiunea pentru 2013.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO