House of Art a intrat în insolvenţă

Cel mai mare retailer autohton de fashion a intrat în insolvenţă la începutul acestui an.
Andrada Ghira - vin, 27 ian. 2012, 10:25
House of Art a intrat în insolvenţă

Firma Staff Collection SRL, care deţine cea mai mare reţea locală de magazine de confecţii, a depus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti pe data de 13 ianuarie 2012. Tribunalul a acceptat cererea firmei la data de 16 ianuarie şi a dispus deschiderea generală a procedurii de insolvenţă. De asemenea, Tribunalul a mai decis ca data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor să aibă loc la data de 8 martie 2012, iar Casa de Insolvenţă Transilvania a fost numită administratorul judiciar al Staff Collection SRL.

Firma Staff Collection a încheiat anul 2010 cu datorii de 19,8 milioane de euro şi cu o pierdere netă de 4,5 milioane de euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Cifra de afaceri înregistrată în 2010 a fost de 13,6 milioane de euro, iar cheltuielile totale au fost de 21,4 milioane de euro.

Afacerea a fost înfiinţată în urmă cu aproape 17 ani de către Olivera Miheţ, Daniela Ciucilovici Berciu, sora geamănă a acesteia, Doru Florin Miheţ, soţul Oliverei şi Ionel Petruţa, vărul acestuia din Alba Iulia.

Compania mai este implicată şi în dezvoltarea altor branduri de magazine, cum sunt Fox, Levi’s şi Esponge, prin firma Corssa SRL, care şi-a cerut la rândul ei insolvenţa tot pe data de 13 ianuarie. Tribunalul Bucureşti a acceptat şi această cerere, iar prima şedinţă a adunării generale a creditorilor a fost stabilită pentru data de 20 martie. Şi de insolvenţa acestei firme se ocupă tot Casa de Insolvenţă Transilvania. În 2010, Corssa a încheiat anul 2010 cu datorii de 14,2 milioane de euro şi o pierdere netă de 3,9 milioane de euro. Cifra de afaceri a fost de 12 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ilfov: Incidenţa COVID-19 a ajuns la 23,12 în Corbeanca, iar în alte cinci localităţi la peste 20 la mia de locuitori
Ilfov: Incidenţa COVID-19 a ajuns la 23,12 în Corbeanca, iar în alte cinci localităţi la peste 20 la mia de locuitori
Rata de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile a ajuns, duminică, 23,12 la mia de locuitori în Corbeanca, iar în ...
Dacia Spring a intrat direct pe locul 9 pe piața auto italiană
Dacia Spring a intrat direct pe locul 9 pe piața auto italiană
Livrările Dacia Spring pe anumite piețe europene au debutat în luna septembrie, iar rezultatele sunt mult peste așteptări.
Ce se va întâmpla cu platformele de sharing din România și din lume în următorul an? Uber, Bolt și compania sunt în pericol, dacă nu se schimbă nimic
Ce se va întâmpla cu platformele de sharing din România și din lume în următorul an? Uber, Bolt și compania sunt în ...
Piața asigurărilor va avea un rol esențial în viitorul economiei de tip colaborativ (sharing), care s-a dezvoltat masiv ...