HP a raportat în primul trimestru fiscal venituri şi profit în scădere

Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producător de PC-uri, a înregistrat venituri de 28,4 miliarde de dolari în primul trimestru al anului fiscal 2013, în scădere cu 5,6% dar peste estimările analiştilor, în timp ce profitul net a coborât cu 16%, la 1,23 miliarde de dolari.
Economica.net - vin, 22 feb. 2013, 08:02
HP a raportat în primul trimestru fiscal venituri şi profit în scădere

Deşi în scădere, rezultatele HP pentru perioada noiembrie – ianuarie au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, potrivit Bloomberg.

Compania a prezentat o prognoză pozitivă pentru perioada februarie – aprilie, al doilea trimestru al anului fiscal, datorită măsurilor de reducere a cheltuielilor şi evoluţiei peste aşteptări a afacerilor în zona serviciilor.

HP continuă programul de disponibilizări pentru a-şi consolida profitul în contextul scăderii cererii pentru computere personale şi imprimante. Planul de restructurare pe cinci ani adoptat de directorul general, Meg Whitman, a început să se facă simţit în situaţia financiară a companiei.

Whitman s-a arătat optimistă în privinţa anului fiscal 2013 şi a reiterat că anticipează revenirea afacerilor pe creştere în acest an.

„Am o senzaţie destul de plăcută privind restul anului. Cred că am depăşit perioada anunţurilor privind deprecierea activelor şi restructurarea”, a afirmat Whitman, citată de Bloomberg.

Acţiunile HP au crescut cu până la 8,1% în şedinţa prelungită de tranzacţionare de joi seară la New York. Cotaţia a urcat cu 2% într-o singură oră, interval în care rulajul a fost de aproape 4,29 milioane de acţiuni, de trei ori media ultimelor 5 şedinţe bursiere.

„Mi se pare că cineva a ştiut ceva. Volumul este uriaş”, comentează un trader.

Purtătorul de cuvânt al comisiei pentru valori mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission, a refuzat să comenteze dacă tranzacţiile cu acţiuni HP de joi seară au intrat în atenţia instituţiei.

Acţiunile HP au crescut cu 46% în ultimele trei luni, în pofida deprecierii activelor şi declinului pieţei PC-urilor.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...