HP a revizuit în scădere activele cu 8,8 mld dolari

Hewlett-Packard a revizuit în scădere activele cu 8,8 miliarde de dolari, din cauza unor nereguli în contabilitate la compania de software Autonomy, produse înainte de achiziţia acesteia de către grup, informaţie care a dus la scăderea acţiunilor HP cu 6,6% în tranzacţiile electronice.
Economica.net - mar, 20 nov. 2012, 14:46
HP a revizuit în scădere activele cu 8,8 mld dolari

Vânzările de PC-uri au continuat să aibă o evoluţie negativă în trimestrul al patrulea fiscal, iar veniturile au scăzut cu 6,7%, la 29,96 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 30,4 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Compania a înregistrat pierderi nete de 6,85 miliarde de dolari în trimestrul patru, din cauza revizuirii cu 8,8 miliarde de dolari a activelor, faţă de un profit net de 239 milioane de dolari, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Profitul excluzând elementele excepţionale a fost de 1,16 dolari pe acţiune, peste aşteptările analiştilor, de 1,14 dolari.

Pentru primul trimestru fiscal care se va încheia în ianuarie, HP anticipează un profit pe acţiune de 68-71 de cenţi, sub estimările analiştilor, de 85 de cenţi, din cauza declinului vânzărilor de PC-uri.

Directorul general Meg Whitman modifică gama de produse şi reduce numărul angajaţilor pentru a face compania mai competitivă.

Grupul HP, care a fost în trecut o sursă de invenţii şi cel mai mare producător de PC-uri la nivel mondial, este afectat de scăderea vânzărilor şi a rămas în urmă în privinţa dezvoltării de aparate mobile şi produse pentru cloud computing.

„Condiţiile de afaceri rămân dificile pentru HP şi alte companii din sectorul tehnologiei. Este improbabil ca HP să raporteze creşteri ale veniturilor în următorii doi ani, din cauza tendinţei actuale de pe piaţa PC-urilor şi cea a imprimantelor”, a declarat Abhey Lamba, analist la Mizuho Securities USA.

Piaţa totală a PC-urilor se va contracta cu 1,2%, la 348,7 milioane de unităţi în acest an, primul declin anual înregistrat după 2001, potrivit companiei de analiză a pieţei IHS iSuppli.

Dell a raportat în urmă cu câteva zile o scădere de 11% a veniturilor în trimestrul al treilea şi un declin al vânzărilor de PC-uri de 19%, ca urmare a concurenţei producătorilor de tablete PC.

Te-ar mai putea interesa și
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării de către Turcia, au declarat joi......
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei, Dimitar Radev, a declarat joi că aderarea Bulgariei la zona euro ar putea fi ...