HP respinge oferta de preluare din partea Xerox

HP Inc a anunţat duminică că a respins oferta de la Xerox Corp de preluare a producătorului american de PC-uri, apreciind că aceasta "subevaluează semnificativ" compania, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 18 nov. 2019, 17:34
HP respinge oferta de preluare din partea Xerox

În 5 noiembrie, Xerox a făcut o ofertă de 33,5 miliarde de dolari în acţiuni şi numerar pentru achiziţionarea HP.

Totuşi, HP a lăsat uşa deschisă pentru un acord prin care ar achiziţiona Xerox, precizând că recunoaşte potenţialele beneficii ale consolidării.

„Cu un angajament substanţial din partea conducerii Xerox şi acces la informaţiile financiare, credem că putem evalua rapid meritele unei potenţiale tranzacţii”, se arată în comunicatul HP. Decizia va pune presiune pe Xerox să-şi deschidă registrele către HP.

Xerox a oferit acţionarilor HP 22 de dolari pe acţiune, ce include 17 dolari în numerar şi 0,137 acţiuni Xerox pentru fiecare titlu HP. Ca rezultat, acţionarii HP ar fi deţinut 48% din entitatea combinată. Vineri, acţiunile HP au închis la 20,18 dolari.

HP Inc a luat naştere în 2016 odată cu divizarea gigantului Hewlett-Packard în HP Inc., divizia care produce PC-uri şi imprimante, şi HP Enterprise, divizia care a regrupat operaţiunile de cloud computing şi servere.

Potrivit analiştilor, Xerox va trebui să îşi asume datorii de cel puţin 20 de miliarde de dolari pentru a putea prelua HP în condiţiile în care capitalizarea de piaţă a Xerox este de aproximativ opt miliarde de dolari faţă de o capitalizare de piaţă de aproximativ 27,3 miliarde dolari pentru HP Inc.

HP, unul din cei mai mari producători de imprimate, şi Xerox, unul din cei mai mari producători de fotocopiatoare, trec printr-o perioadă dificilă în condiţiile în care diminuarea utilizării de imprimante şi copiatoare la domiciliu sau la birou le afectează cele mai profitabile afaceri. De asemenea, HP are probleme cu o piaţă a PC-urilor în stagnare.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...