HP şi Novensys: contract de 25 de mil de euro cu statul pentru CNAS

Consorţiul HP România şi Novensys Corporation va furniza Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) soluţia IT destinată introducerii cardului electronic de asigurări de sănătate, valoarea contractului ridicându-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro), informează Mediafax.
Economica.net - Dum, 26 feb. 2012, 13:47
HP şi Novensys: contract de 25 de mil de euro cu statul pentru CNAS

Potrivit caietului de sarcini, publicat în septembrie 2011, licitaţia a fost estimată la 110,8 milioane de lei, inclusiv TVA (25,5 milioane de euro).

„Comisia de licitaţie a stabilit că oferta câstigătoare este cea depusă de Hewlett Packard (România) SRL, în asociere cu Novensys Corporation SRL, a cărei valoare se ridică la 87.636.000,03 lei, exclusiv TVA. Rezultatul procedurii a fost comunicat ofertanţilor în data de 21 februarie”, se arată într-un răspuns al Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională”.

Alături de HP România şi Novensys Corporation, la licitaţie s-au mai înscris consorţiile UTI Systems şi Certsign, Indra Sistemas (Spania) şi Teamnet International, precum şi Ericsson Telecommunications România şi Software Development&Consulting SRL.

Imprimeria Naţională este la a doua încercare de atribuire a contractului, după ce, în iulie 2011, prima procedură a fost anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), în urma unei contestaţii depuse de Ericsson Telecommunications România.

Contractul va avea o durată de 9 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din surse proprii.

Prin introducerea cardului electronic de asigurări de sănătate, autorităţile intenţionează identificarea şi verificarea eligibilităţii pacientului din punct de vedere al calităţii de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, cât şi accesul şi utilizarea datelor medicale.

Astfel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control pentru evidenţele, raportările şi decontările serviciilor medicale, iar acesta va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, în special în caz de urgenţe medicale.

Totodată, implementarea cardului naţional de asigurat va permite valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul şi schimbul de date în condiţii de deplină siguranţă şi protecţie a datelor cu caracter personal, conform legislaţiei în vigoare şi recomandărilor Uniunii Europene.

Cardul naţional va fi emis individual pentru fiecare asigurat şi distribuit la domiciliu prin poştă.

Soluţia informatică care va gestiona cardul electronic va fi calibrată pentru a gestiona un număr de 15 milioane de asiguraţi, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultaţii/an, 22 milioane de tratamente/an, 3,5 milioane de vaccinări/an, 20 milioane de analize de laborator/an, 2,7 milioane de vizite la domiciu/an şi 5,4 milioane de internări în spitale/an.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...