HTC One, noul smartphone care va intra în top-ul gadgeturilor anului VIDEO

Taiwanezii de la HTC vor lansa în curând pe piaţă un smartphone care va ridica brandul cu siguranţă în top 3 în lume pe acest segment. One este un smartphone cu carcasă din aluminiu care va ajunge cu siguranţă în categoria gadgeturilor anului 2013.
Economica.net - mar, 26 mart. 2013, 22:15

Eu sunt posesor de Samsung Galaxy SIII şi iPhone 5, dar HTC One m-a făcut cu siguranţă să reanalizez opţiunile privind următorul smartphone pe care mi-l voi achiziţiona.

Dacă punem un Samsung Galaxy SIII, S 4 nu l-am văzut, dar materialul folosit este tot plastic, lângă un One, terminalele coreenilor cu siguranţă nu au cum să se ridice la nivelul smartphone-ului HTC la nivelul calităţii finisajelor. Dacă vom pune un One lângă iPhone 5 diferenţa nu este foarte mare având în vedere că terminalul Apple este realizat tot din aluminiu.

Un punct forte al noul HTC este cu siguranţă camera foto priniciaplă cu un sensor optic de 4MP care este capabilă să înregistreze clipuri video FullHD cu 30fps, dispunând şi de HDR. HTC One are implementat un nou tip de senzor optic intitulat Ultrapixels, care este mult mai mare în comparaţie cu un senzor obişnuit pentru un smartphone şi prezintă performanţe mult imbunătăţite în privinţa calităţii fotografiilor.

I-am testat camera în condiţii de luminozitate scăzută, iar rezultatul a fost remarcabil pentru un telefon. Senzorul cu ultrapixeli captează cu 300% mai multă lumină în comparaţie cu camerele foto obişnuite care se regăsesc pe smartphone-uri.

O altă noutate pe care o aduce HTC One este sunetul stereo, scos de difuzoarele de 93 db, şi trebuie să mărturisesc că nu am găsit un telefon al cărui suntei să aibă o calitate şi o claritate aşa  de mare. Dacă porneşti un clip şi nu vezi device-ul poţi spune cu uşurinţă că sunetul este scos de un televizor performant şi nu de la un smartphone.

HTC One este echipat cu un display Super LCD 3 de 4,7 inci cu rezoluţie FullHD şi o densitate a pixelilor de 469ppi care permite o vizualizare a conţiunutului afişat din toate unghiurile.

Terminalul este unul puternic pentru că vine dotat cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 600 cu o frecvenţă de 1.7 Ghz, un procesor grafic Adreno 320 şi o memorie RAM de 2 GB. La capitolul memorie internă noul HTC One vine în două variante, una de 32 GB şi alta de 64 GB.

Bateria este una de 2.300 de mAh, iar autonomia este buna la o utilizare rezonabila a device-ului.

Ce nu mi-a plăcut la HTC One este Blinkfeed, care îţi inserează ştiri de pe tot felul de site-uri partenere ale producătorului fără să îţi permită să inserezi tu feed-urile site-urilor care te interesează. Şi nici nu am găsit opţiunea care să îmi permit dezactivarea acestei aplicaţii.

Device-ul va fi disponibil în România din a doua jumătate a lunii aprilie, iar preţul estimat de noi este de aproximativ 3.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...