1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

HTC vrea să lanseze în 2013 tablete Windows de 7 şi 12 inci

 Grupul taiwanez HTC vrea să lanseze anul viitor o gamă de tablete cu sistem de operare Windows, modele de 7 inci şi 12 inci, varianta mai mică urmând să poată efectua şi apeluri telefonice, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

21 dec, 2012 | Mediafax

HTC nu a participat în acest an la lansarea Windows 8/RT, însă pe piaţă au apărut numeroase tablete şi modele hibrid tabletă/laptop echipate cu noul sistem de operare, inclusiv gama Surface produsă de Microsoft.

Microsoft încearcă să aducă pe piaţă cât mai multe produse cu Windows, pentru a prinde din urmă Apple, google şi Amazon.com pe piaţa tabletelor, estimată la 63 miliarde de doari în acest an.

Produsele HTC vor fi bazate pe Windows RT, varianta sistemului de operare Microsoft destinată platformelor dezvoltate de ARM Holdings.

Modelul de 7 inci pregătit de HTC este o premieră pe segmentul tabletelor Windows, atacând iPad Mini, Amazon Kindle Fire şi Google Nexus 7.

HTC speră să lanseze produsele în trimestrul al treilea al anului viitor, însă termenele nu sunt finale.

Compania taiwaneză a luat în calcul şi dezvoltarea unei tablete pe o platformă Intel, însă a renunţat la planuri deoarece preţul rezultat ar fi fost prea ridicat, apropiat de 1.000 de dolari.

Microsoft va lansa luna viitoare tablete Surface cu Windows 8 pe platformă Intel, care vor costa 899 sau 999 de dolari.

Microsoft a refuzat să includă HTC în valul iniţial de tablete Windows apărute pe piaţă, au declarat anterior surse apropiate discuţiilor. Multe dintre produsele care au primit atunci "binecuvântarea" Microsoft nu au fost gata odată cu lansarea Windows RT, în octombrie.

HTC şi Microsoft au o relaţie tot mai apropiată, grupul taiwanez lansând smartphone-uri convingătoare cu Windows Phone 8.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO