1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Huawei a depus o cerere de înregistrare pentru un nou sistem de operare în Europa

Huawei se confruntă în continuare cu incertitudini în privința relației cu SUA și a accesului la versiunile licențiate ale sistemelor de operare Android și Windows. Compania chineză lucrează de câțiva ani la propriul sistem de operare și a făcut pași importanți în dezvoltarea sa.

18 iul, 2019 | ECONOMICA.net

Cel de-al doilea producător de telefoane cel mai mare din lume a depus recent o cerere de marcă oficială la Oficiul pentru Proprietatea Intelectuală al Uniunii Europene, încercând să înregistreze numele "Harmony" pentru sistemele de operare mobile și de calculator.

Cererea este datată 12 iulie 2019 și este în curs de examinare.

Cererea menționează atât "sistemele de operare mobile", cât și "sistemele de operare pe computer", deci sună ca o platformă software cuprinzătoare sau cel puțin una care împarte același nume.

Compania, care se află prinsă într-un război comercial între China și SUA, a înregistrat la începutul anului un sistem de operare numit HongMeng în China, care ulterior s-a dovedit a fi pentru device-uri Iot.

Eforturile accelerate ale Huawei de a-și construi propriile sisteme de operare de rezervă vin într-un moment în care gigantul chinez de telecomunicații intenționează, de asemenea, să disponibilizeze sute de angajați la subsidiara sa de cercetare Futurewei Technologies, potrivit Wall Street Journal.

Din punct de vedere istoric, telefoanele care rulează cu alternative la sistemele Android - Firefox, Samsung Tizen, Ubuntu Touch și Windows Phone nu s-au descurcat bine.

Dar, șeful Huawei rămâne încrezător în șansele companiei sale pe piață, indiferent de rezultatul pe termen lung al actualului război comercial dintre SUA și China.

În urmă cu o săptămână, CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat, într-un interviu pentru revista franceză Le Point, că sistemul de operare mobil al companiei va fi mai rapid decât iOS și Android, dar ar putea să nu fie la fel de performant când vine vorba de aplicații.

Dacă Huawei nu va avea permisiunea să utilizeze Android, efectele ar fi dezastruoase pentru companie, deoarece utilizatorii telefoanelor sale nu vor mai avea acces la magazinul Google Play, de unde pot descărca aplicații. În schimb, consumatorii ar trebui să găsească alte modalități de instalare a aplicațiilor preferate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO