Huawei a devenit al doilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume

Huawei a devenit al doilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, în al doilea trimestru din 2018, potrivit datelor publicate de IDC, a anunţat producătorul. 
Economica.net - vin, 03 aug. 2018, 14:46
Huawei a devenit al doilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume

Această realizare se datorează, în principal, rezultatelor vânzărilor modelului P20 Pro.

Pentru prima dată în istoria companiei, Huawei urcă pe a doua poziție în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Performanţa se datorează unei creșteri constante înregistrate la nivelul vânzărilor globale, care au crescut cu 41% în ultimul an.

Vânzările companiei au crescut de la 38,4 milioane de smartphone-uri furnizate la nivel mondial în Q2 2017, până la un record de 54,2 milioane de unități în trimestrul al doilea al anului 2018.

Creșterea înregistrată în regiunea Europei Centrale și de Est și a Țărilor Nordice, din care România face parte, a depășit recordul global, atingând 56% pentru aceeași perioadă.

„Nu pot sublinia îndeajuns importanța acestui anunț pentru noi. Ritmul de creștere, precum și capacitatea noastră de a urca în clasamentul celor mai importanți producători de smartphone-uri la nivel global sunt două motive care ne fac extrem de mândri. România urmează acest trend global și faptul că facem parte din regiunea cu cea mai impresionantă creștere la nivel mondial, ne conferă o dovadă tangibilă a eforturilor și dedicării echipei noastre. Vom face toți pașii necesari pentru a parcurge în continuare acest drum de succes și pentru a răspunde cu aceeași acuratețe ca până acum nevoilor oamenilor”, a declarat Zachary Jianglinchao, country manager Huawei Consumer Business Group Romania.

Caracteristici Huawei P20 Pro

Potrivit producătorului, rezultatele au fost susținute în primul rând de lansarea pe piață a celui mai puternic telefon al companiei de până acum, P20 Pro, echipat cu camera foto triplă revoluționară Leica și Zoom Hybrid 5x, funcții inovatoare de fotografiere, asistate de tehnologie AI, precum și de unitatea special dedicată procesării neuronale (NPU) a cipului Kirin 970, dar și de interfața EMUI 8.1 ce are la bază sistemul Android™ 8.1, care oferă o experiență premium în utilizare.

Dincolo de specificațiile tehnice, telefonul s-a făcut remarcat prin aspectul inedit al versiunii de culoare Twilight, inspirată de aurora boreală.

Investiția anuală a Huawei în cercetare și dezvoltare s-a ridicat la 13,8 miliarde de dolari, în creștere cu 17,4% față de anul 2016, când aceasta se ridica la 13,8 miliadrde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor. Moscova confirmă
Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor. Moscova confirmă
Forţele ruse au atacat din nou joi Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare......
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson demisionează, au relatat joi mai multe mijloace de informare în masă, inclusiv BBC, transmite ...
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge cele mai mari valori din 2010 şi până acum.
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele, filială a producătorului de simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, Elbit Systems ...