1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Huawei a folosit fotografii realizate cu un aparat profesionist și a pretins că sunt făcute cu telefonul - VIDEO

Compania chineză Huawei a fost prinsă că a falsificat într-o reclamă capabilităţile de fotografiere ale camerei instalate pe noul său model de telefon Nova 3. În fapt, imaginile prezentate în clip au fost făcute cu un aparat foto profesionist DSLR, însă compania a pretins că au fost realizate cu telefonul. Frauda a ieşit la iveală după ce o actriță care a jucat într-o reclamă pentru smartphone-ul Huawei Nova 3 a postat imagini din spatele scenei pe contul său de Instagram, dezvăluind realitatea.

27 aug, 2018 | ECONOMICA.net

Reclama la noul Huawei Nova 3 destinată pieței din Egipt, arată un cuplu care își face mai multe selfie-uri pentru a demonstra calitatea fotografiilor făcute de noua cameră cu AI a smartphone-ului.

Într-una din scenele din reclamă, se poate observa în mod clar că un bărbat încearcă să-și facă un selfie împreună cu actrița Sarah Elshamy, care încă mai are nevoie de machiaj. Cu toate acestea, bărbatul, precum și actrița, sunt surprinși să afle că tehnologia AI instalată pe Huawei Nova 3 a fost capabilă să aplice în mod magic machiajul (prin modul de înfrumusețare). Totul părea în ordine înainte ca Sarah Elshamy să posteze imaginea care arată că fotografia a fost preluată de pe un DSLR și nu de smartphone-ul în sine.

Huawei a afirmat într-o declarație de presă că avertismentul de la sfârșitul reclamei - care se referă la "caracteristicile produsului și specificațiile actuale", precum și la "conținutul prezentării" - îi absolvă de orice vină. Dar Cnet a remarcat faptul că textul se referă la telefon și la ceea ce apare pe ecran, fără a prezenta o fotografie ca și cum ar fi fost realizată de orice alt dispozitiv decât camera. 
Deși videoclipul nu afirmă în mod explicit că imaginile au fost capturate cu un smartphone Huawei, reclama lasă să înţeleagă acest lucru.

"Scopul acestei reclame este să demonstreze modul în care consumatorii pot folosi caracteristicile Huawei Nova 3 și Nova 3i", a declarat purtătorul de cuvânt al Huawei pentru INQ. "Așa cum se menționează în avertismentul de la sfârșitul videoclipului, fotografiile produselor sunt doar pentru referință."

  

 

Nu este pentru prima oară când Huawei este prinsă că induce publicul în eroare. În 2016, compania a fost prinsă falsificând o mostră de fotografie din telefonul P9, după ce un utilizator a examinat metadatele EXIF prezente pe smartphone-ul Huawei şi a descoperit că fotografia a fost preluată de la un aparat Canon DSD 5D Mark III, care costă în jur de 4.500 de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO