1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Huawei a vândut 59 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru, iar veniturile au crescut cu 39% la 27 de miliarde de dolari

Producătorul chinez de echipamente telecom Huawei a anunţat luni rezultatele sale pentru primul trimestru al anului 2019. Astfel, Huawei spune că a obţinut venituri în valoare de 179,7 miliarde de yuani (aproximativ 26,78 miliarde de dolari), în creştere cu 39% faţă de anul precedent. 

22 apr, 2019 | ECONOMICA.net

"Huawei și-a menținut accentul pe infrastructura IT&C și pe dispozitivele inteligente și a continuat să crească eficiența și calitatea operațiunilor sale, ceea ce a contribuit la performanța sa solidă în T1 2019", se arată într-un comunicat al companiei.

Pentru primul trimestru, Huawei nu a dezvăluit ce profit net a înregistrat, însă a declarat că marja de profit netă a fost de 8%, "uşor mai mare" faţă de aceeași perioadă a anului trecut. 

În cursul acestui trimestru, Huawei a anunțat că a livrat 59 milioane de smartphone-uri, fără a dezvălui cifrele comparative pentru trimestrele anterioare. Un raport de la Strategy Analytics a arătat că Huawei a vândut 39,3 milioane de smartphone-uri în primul trimestru al anului 2018.

În ciuda presiunii venită din SUA, Huawei a mai anunţat că, la sfârșitul lunii martie, a semnat 40 de contracte comerciale 5G cu operatori telecom de top la nivel mondial și a livrat peste 70.000 de stații de bază pentru a sprijini rețelele 5G din întreaga lume. 

Lider global al pieţei echipamentelor de telecomunicaţii, Huawei este ţinta unei campanii a Washingtonului, care i-a interzis accesul la reţelele de generaţie 5G din cauza preocupărilor legate de legăturile sale cu guvernul chinez şi care declară că şi alte ţări occidentale ar trebui să-i blocheze tehnologia.

Citeşte şi: CIA avertizează că Huawei este finanţată de statul chinez

Veniturile anuale ale Huawei au crescut anul trecut cu 19,5% față de anul precedent la 721 miliarde de yuani, sau 107,4 miliarde de dolari, pe măsură ce smartphone-urile și alte dispozitive au devenit cea mai mare sursă de venit. Vânzările au totalizat 105,2 miliarde de dolari.

Huawei a afirmat că veniturile diviziei consumer business au crescut cu 45%, ajungând la 349 miliarde yuani (52 miliarde dolari).

Este pentru prima dată când Huawei oferă date financiare trimestriale. Rezultatele anuale sunt auditate de KPMG, însă pentru trimestrul 1 din 2019, producătorul din China a declarat că datele nu au fost auditate.

Compania chineză, care a devenit al doilea mare furnizor de smartphone-uri la nivel mondial după depășirea Apple în 2018, își propune să depășească şi Samsung-ul până în 2020 şi să devină astfel numprul 1 în lume.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO