Huawei ar fi încercat în mod regulat să fure secrete comerciale de la Apple – Raport

Huawei ar fi avut un program intern de recompense pentru angajații care au furat secrete comerciale, iar un inginer al companiei a încercat să preseze un furnizor Apple pentru informații despre cel mai recent ceas inteligent, arată un raport citat de The Information.
Economica.net - sâm, 23 feb. 2019, 13:44
Huawei ar fi încercat în mod regulat să fure secrete comerciale de la Apple - Raport

Potrivit publicaţiei, care a citat surse anonime, Huawei ar fi apelat la furnizori și chiar la lucrătorii de la linia de asamblare Foxconn, pentru informații despre componentele folosite în produsele Apple, de la ecranele din Apple Watch, la cablurile conectorilor din MacBook Pro.

Angajații actuali și foști ai Apple spun că fac parte dintr-o serie de tactici pe care Huawei le-a angajat să obțină tehnologie de la rivali, în special prin furnizorii săi din China.

Un purtător de cuvânt al Huawei a negat pretinsul raport de către The Information, în timp ce Apple nu a oferit comentarii.

The Information relatează despre mai multe ocazii în care Huawei a încercat să afle informații confidențiale despre produsele Apple prin intermediul unor persoane sau companii terțe. Una dintre ele a implicat o întâlnire între inginerii Huawei care lucrează la un smartwatch și reprezentanții unui furnizor de componente.

Potrivit raportului, în cadrul acestei întâlniri speciale, inginerii Huawei au promis că vor face o comandă mare de la furnizor, încercând, de asemenea, să analizeze specificațiile legate de senzorul de puls al Apple Watch. Ei au cerut furnizorului să estimeze cât de mult costă un astfel de senzor, dar şi alte detalii.

„Inginerul Huawei a participat la întâlnirea de furnizori cu patru cercetători Huawei,” notează raportul The Information. „Echipa Huawei a petrecut următoarea oră și o jumătate punând presiune asupra furnizorului pentru detalii despre Apple Watch, a spus directorul executiv al companiei. „Şi-au încercau norocul, dar nu le-am spune nimic”, a spus executivul.

De asemenea, în 2016, Huawei ar fi reușit să reproducă un conector folosit de Apple în MacBoook Pro pentru propriul laptop, MateBook Pro, după ce ar fi intrat în posesia schemei de construcție și a apelat la un furnizor de componente pentru construirea acestuia.

Raportul a mai scos la iveală faptul că angajații Huawei au postat ceea ce a fost obținut pe un site intern al companiei și au fost asiguraţi că nu vor fi pedepsiți pentru astfel de acțiuni.

În luna ianuarie, Departamentul de Justiție al SUA a acuzat Huawei că ar fi furat secrete comerciale de la operatorul de telefonie mobilă T-Mobile. Potrivit Departamentului, Huawei a avut un program oficial care a recompensat angajații pentru furtul de informații, cu bonusuri acordate în funcţie de valoarea confidențială a informațiilor.

Acuzaţiile privind furtul de comerț au avut loc pe fondul războilui comercial între SUA și China. SUA a acuzat gigantul chinez de telecomunicații de conspirație, fraudă, obstrucție a justiției și furt de IP, după ce CFO-ul companiei Meng Wanzhou a fost arestat în decembrie 2018 pentru presupuse spălări de bani și alte infracțiuni.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...