Huawei ar fi încercat în mod regulat să fure secrete comerciale de la Apple – Raport

Huawei ar fi avut un program intern de recompense pentru angajații care au furat secrete comerciale, iar un inginer al companiei a încercat să preseze un furnizor Apple pentru informații despre cel mai recent ceas inteligent, arată un raport citat de The Information.
Economica.net - sâm, 23 feb. 2019, 13:44
Huawei ar fi încercat în mod regulat să fure secrete comerciale de la Apple - Raport

Potrivit publicaţiei, care a citat surse anonime, Huawei ar fi apelat la furnizori și chiar la lucrătorii de la linia de asamblare Foxconn, pentru informații despre componentele folosite în produsele Apple, de la ecranele din Apple Watch, la cablurile conectorilor din MacBook Pro.

Angajații actuali și foști ai Apple spun că fac parte dintr-o serie de tactici pe care Huawei le-a angajat să obțină tehnologie de la rivali, în special prin furnizorii săi din China.

Un purtător de cuvânt al Huawei a negat pretinsul raport de către The Information, în timp ce Apple nu a oferit comentarii.

The Information relatează despre mai multe ocazii în care Huawei a încercat să afle informații confidențiale despre produsele Apple prin intermediul unor persoane sau companii terțe. Una dintre ele a implicat o întâlnire între inginerii Huawei care lucrează la un smartwatch și reprezentanții unui furnizor de componente.

Potrivit raportului, în cadrul acestei întâlniri speciale, inginerii Huawei au promis că vor face o comandă mare de la furnizor, încercând, de asemenea, să analizeze specificațiile legate de senzorul de puls al Apple Watch. Ei au cerut furnizorului să estimeze cât de mult costă un astfel de senzor, dar şi alte detalii.

„Inginerul Huawei a participat la întâlnirea de furnizori cu patru cercetători Huawei,” notează raportul The Information. „Echipa Huawei a petrecut următoarea oră și o jumătate punând presiune asupra furnizorului pentru detalii despre Apple Watch, a spus directorul executiv al companiei. „Şi-au încercau norocul, dar nu le-am spune nimic”, a spus executivul.

De asemenea, în 2016, Huawei ar fi reușit să reproducă un conector folosit de Apple în MacBoook Pro pentru propriul laptop, MateBook Pro, după ce ar fi intrat în posesia schemei de construcție și a apelat la un furnizor de componente pentru construirea acestuia.

Raportul a mai scos la iveală faptul că angajații Huawei au postat ceea ce a fost obținut pe un site intern al companiei și au fost asiguraţi că nu vor fi pedepsiți pentru astfel de acțiuni.

În luna ianuarie, Departamentul de Justiție al SUA a acuzat Huawei că ar fi furat secrete comerciale de la operatorul de telefonie mobilă T-Mobile. Potrivit Departamentului, Huawei a avut un program oficial care a recompensat angajații pentru furtul de informații, cu bonusuri acordate în funcţie de valoarea confidențială a informațiilor.

Acuzaţiile privind furtul de comerț au avut loc pe fondul războilui comercial între SUA și China. SUA a acuzat gigantul chinez de telecomunicații de conspirație, fraudă, obstrucție a justiției și furt de IP, după ce CFO-ul companiei Meng Wanzhou a fost arestat în decembrie 2018 pentru presupuse spălări de bani și alte infracțiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Televiziunii Române din perioada 2017 – 2019. Conducerea SRTV a fost demisă
Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Televiziunii Române din perioada 2017 – 2019. Conducerea SRTV a ...
Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019....
Profitul Penny în România a crescut cu 54% în pandemie. Retailerul anunță investiții de 1 miliard de euro în următorii opt ani
Profitul Penny în România a crescut cu 54% în pandemie. Retailerul anunță investiții de 1 miliard de euro în următorii ...
Discounterul Penny, parte a grupului german Rewe, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 4,73 de miliarde de lei, ...
Furnizarea apei calde este oprită sau e făcută deficitar în peste 700 de imobile din București
Furnizarea apei calde este oprită sau e făcută deficitar în peste 700 de imobile din București
Furnizarea apei calde a fost oprită sau se realizează în mod deficitar în peste 700 de imobile din Capitală, potrivit ...
Cargus a investit 500.000 de euro într-un depozit la Buzău
Cargus a investit 500.000 de euro într-un depozit la Buzău
Compania Cargus a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că a deschis un depozit standardizat și modern, la Buzău, ...