1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Huawei intenţioneză să vândă tehnologia 5G unui cumpărător occidental pentru a risipi temerile legate de securitate

CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat pentru The Economist că va oferi unei alte companii „acces perpetuu” la brevetele 5G, codul și modelele tehnice existente în schimbul unei taxe unice, pentru a elimina orice legate de presupusul spionaj din partea Chinei sau a gigantul tech.

17 sep, 2019 | ECONOMICA.net

Ren a mai spus că licența va oferi cumpărătorului libertatea de a modifica codul sursă al Huawei, pentru a soluționa orice problemă posibilă de spionaj. Posibilul pericol de securitate cibernetică pe care Huawei îl prezintă națiunilor occidentale a fost o problemă controversată printre Five Eyes, o alianță de partajare a informațiilor care este alcătuită din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Marea Britanie și SUA.

În timp ce Australia, Noua Zeelandă și SUA le-a interzis operatorilor naționali să cumpere echipamente 5G de la Huawei, Canada și Marea Britanie nu au făcut încă același lucru. Ca parte a acestei acțiuni ipotetice, Huawei ar păstra toate contractele sale de transport existente și va continua să dezvolte noi tehnologii 5G, precum și să lucreze pentru a asigura noi contracte de vânzare.

Cu toate acestea, după cum remarcă The Economist, este greu de spus dacă este posibil ca planul să funcționeze. În primul rând, nu este clar dacă guvernul chinez ar fi de acord ca Huawei să vândă o parte din activele sale cele mai valoroase unei companii străine. În mod similar, nu este sigur dacă există o companie care este interesată să cumpere brevete 5G Huawei.

Dacă tranzacția ar avea loc, ar crea aproape instantaneu un jucător nou în cursa către 5G, în contextul în care statele caută furnizori care să le ajute la actualizarea rețelelor de celule existente cu capabilități 5G de ultimă generație.

În prezent, Nokia și Ericsson sunt principalele alternative la Huawei când vine vorba de rețele și echipamente de instalat. Samsung din Coreea de Sud și ZTE din China sunt alte alternative. Însă, chiar dacă există companii americane, precum Cisco, Dell EMC și Hewlett Packard Enterprise, care au dezvoltat tehnologii legate de 5G, Statelor Unite le lipseşte un specialist în echipamente de infrastructură.

Dar Huawei trebuie să lupte şi pentru accesul la Android, care până acum a fost sistemul de operare folosit pe toate smartphone-urile companiei. Sistemul de operare de la Google, este open-source și disponibil gratuit. Dar aplicațiile gigantului tech american nu sunt, astfel că, li se aplică interdicția de vânzare de tehnologii americane către Huawei instituită de Departamentul Comerțului al SUA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO