Huawei investeşte 3,1 miliarde euro în Italia, unde va crea 1.000 de locuri de muncă

Huawei Technologies va investi în Italia în următorii trei ani aproximativ 3,1 miliarde de euro, a anunţat luni Thomas Miao, şeful subsidiarei italiene a companiei chineze de telecomunicaţii, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 
Economica.net - lun, 15 iul. 2019, 13:20
Huawei investeşte 3,1 miliarde euro în Italia, unde va crea 1.000 de locuri de muncă

Prezent la un eveniment desfăşurat la Milano, Miao a declarat că Huawei va crea 1.000 de locuri de muncă în următorii trei ani şi a confirmat că în SUA compania va concedia 1.000 de angajaţi.

Gigantul american Google, al cărui sistem de operare mobil Android echipează imensa majoritate a smartphone-urilor în lume, a anunţat recent că va începe să-şi suspende relaţiile cu compania chineză de telecomunicaţii Huawei, care face parte dintre cele considerate „riscante” de către Washington.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat „oaie neagră” de către Washington.

Thomas Miao a cerut autorităţilor de la Roma să asigure o utilizare „transparentă, eficientă şi corectă” a aşa-numitei reguli „golden power” (care permite statului să intervină în sectorul privat în scopul apărării securităţii naţionale) în dezvoltarea reţelelor 5G.

Recent, Italia a întărit această reglementare parţial din cauza temerilor privind potenţiala implicare a companiilor chineze Huawei şi ZTE Corp în dezvoltarea reţelelor 5G, au declarat, pentru Reuters, surse guvernamentale.

Investiţiile anunţate de Huawei vin după ce, în martie, Italia şi China au semnat un Memorandum de Înţelegere în sprijinul proiectului de mare amploare cunoscut sub denumirea de „Noul Drum al Mătăsii”, prin care Beijingul urmăreşte să-şi intensifice comerţul cu Occidentul, în pofida reticenţei UE.

Autorităţile de la Roma se deschid astfel programului lansat de China, ce vizează conectarea cu economiile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi pentru care porturile italiene constituie un punct ideal de diseminare a produselor şi investiţiilor sale.

Italia devine astfel prima ţară din G7 care sprijină acest proiect al statului asiatic.

China, cea mai mare putere comercială a lumii, a anunţat în 2013 o nouă iniţiativă denumită „O centură, un drum”, destinată creării unui nou Drum al Mătăsii şi consolidării schimburilor comerciale între Asia, Rusia şi Europa. China a promis că va aloca 126 de miliarde de dolari pentru această strategie, în principal sub formă de investiţii în infrastructură.

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...