Huawei nu dă înapoi: vom creşte investiţiile în tehnologia 5G

Huawei a anunţat luni că va crește nivelul investiţiile sale în 5G, în ciuda interdicției SUA asupra produselor sale. Gigantul tech chinez a pus accent, de asemenea, pe securitatea cibernetică și viața privată, pe care le-a numit "priorități de top".
Economica.net - mar, 25 iun. 2019, 18:26
Huawei nu dă înapoi: vom creşte investiţiile în tehnologia 5G

Anunțul a fost făcut la întâlnirea anuală a grupului de utilizatori Huawei din Wuzhen, Zhejiang, de către CEO-ul Huawei Carrier, Ryan Ding. El a declarat că gigantul chinez va continua să furnizeze produse 5G și să colaboreze cu operatorii telecom pentru a construi o „lume conectată, inteligentă”.

„Viziunea Huawei este de a aduce digitalul în viața fiecărei persoane, în case și companii pentru a avea o lume inteligentă și conectată. 5G va fi o tehnologie de bază pentru această lume. Vom continua să creștem investițiile în 5G și să lucrăm cu clienții și partenerii noștri”, a declarat Ding luni. „Securitatea cibernetică și protecția vieții private sunt prioritățile noastre principale. Asigurăm securitatea rețelelor 5G ale operatorilor cu produsele noastre sigure și serviciile de încredere”, a concluzionat Ding.

Într-un comunicat, Huawei spune că în ultimii 30 de ani, a operat în peste 170 de țări și regiuni din întreaga lume, a implementat 7,4 milioane de linii FTTx și a construit mai mult de 800 de centre de date pentru cloud. De asemenea, Huawei a asigurat peste 200 de evenimente importante și a întreținut mai mult de 1.500 de rețele.

„În calitate de partener de încredere, Huawei investește continuu în oameni, platforme de afaceri și competențe pentru a asigura rețelele fiabile și disponibile”, a declarat Bill Tang, președintele Huawei Global Technical Service.

Printre invitații la evenimentul Huawei care au luat cuvântul s-au numărat China Mobile, China Unicom, China Telecom, Vodafone, Orange, Elisa (Finlanda), Etisalat (Emiratele Arabe Unite).

Întâlnirea grupului de utilizatori Huawei are loc de 11 ani consecutivi, implicând aproape 3.000 de clienți. 

În primele cinci luni din acest an, companie chineză a vândut, potrivit datelor proprii, peste 100 de milioane de telefoane. 

Gigantul american Google, al cărui sistem de operare mobil Android echipează imensa majoritate a smartphone-urilor în lume, a anunţat recent că va începe să-şi suspende relaţiile cu compania chineză de telecomunicaţii Huawei, care face parte dintre cele considerate „riscante” de către Washington.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat „oaie neagră” de către Washington,

Livrările Huawei ar putea scădea anul acesta cu 4%-24% dacă sancţiunile rămân în vigoare, conform analiştilor de la Fubon Research şi Strategy Analytics. De asemenea, companiile din sectorul tehnologic, cum ar fi Google şi ARM, au anunţat că vor opri livrările şi actualizările către Huawei.

Cu toate acestea, Shao Yang, director de strategie la divizia Huawei Consumer Business Group, a declarat la începutul lunii iunie că Huawei nu renunță la obiectivul de a deveni cel mai mare producător global de smarpthone-uri. În prezent, deține a doua poziție din lume, după Samsung, cu o cotă de piață de 30% în 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...