1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Huawei nu pleacă nicăieri: P30 a atins borna de 10 milioane de telefoane vândute în doar trei luni

În pofida numeroaselor provocări cu care se confruntă Huawei, vânzările de telefoane ale producătorului chinez sunt în continuare pe val. Datele oficiale ale Huawei arată că, la 30 mai, vânzările seriei P30 au atins 10 milioane de unităţi în 85 de zile de la lansare. Spre comparaţie, precedenta serie, P20, a atins acest volum cu 62 de zile în plus.

29 iul, 2019 | ECONOMICA.net

Seria P30 include telefoanele P30, P30 Pro şi Lite. 

De asemenea, vânzările totale de smartphone-uri ale producătorului chinez au ajuns la 100 de milioane de unităţi, la 30 mai, prag atins mai devreme faţă de 2018. 

Toate aceste cifre arată că, în continuare, consumatorii au încredere în brand, care ocupă, în prezent, poziţia a doua în lume în funcţie de volumul vânzărilor de telefoane. De asemenea, experţii se aşteaptă ca producătorul chinez să depăşească Samsung şi să deţină supremaţia în lume, odată ce războiul comercial dintre SUA şi China se va încheia.

"Avem, de asemenea, responsabilitatea de a face clar consumatorilor că nimic nu s-a schimbat și că suntem încrezători în viitor și ne vom asigura întotdeauna că consumatorii noștri se bucură de cea mai bună experiență posibilă pe dispozitivele lor Huawei", spune Anson Zhang, şefulk diviziei de consumatori ai Huawei din Marea Britanie.

Veniturile Huawei Technologies au crescut cu 30% în primul semestru din acest an, o încetinire faţă de avansul de 39% în primul trimestru din 2019, dar o expansiune semnificativă faţă de 2018, scrie Bloomberg. Până acum, Huawei a reuşit să gestioneze efectele sancţiunilor asigurându-şi contracte pentru echipamente de telecomunicaţii 5G.

Recent, preşedintele Huawei Technologies, Guo Ping, a estimat că veniturile gigantului chinez ar urma să înregistreze anul acesta un avans de 21%, la 108,5 miliarde de dolari. 

Compania a obţinut 26 de contracte pentru echipamentele de telecomunicaţii destinate tehnologiei 5G, iar livrările de telefoane mobile inteligente în acest an ar urma să depăşească 200 de milioane de unităţi, un nivel record, a declarat Guo.

Conform datelor IDC, Huawei are o cotă de piaţă de aproape 30% pe plan global şi a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumătate pe pieţele din afara Chinei. Cea mai importantă piaţă a companiei pentru modelele premium este Europa.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO