Huawei opreşte producţia de telefoane şi reevaluează obiectivul de a depăşi Samsung până în 2020

Huawei Technologies opreşte mai multe linii de producţie şi își reevaluează obiectivul de a deveni cel mai bine vândut producător de smartphone-uri din lume până în 2020, după ce interdicția comercială a SUA a ridicat întrebări serioase cu privire la accesul la servicii esențiale pentru vânzările internaționale, potrivit South China Morning Post.
Economica.net - mar, 04 iun. 2019, 18:30
Huawei opreşte producţia de telefoane şi reevaluează obiectivul de a depăşi Samsung până în 2020

Huawei monitorizează îndeaproape și evaluează situația după ce guvernul american a înterzis companiilor americane să furnizeze servicii şi componente gigantului de telecomunicații din Shenzhen, potrivit lui Zhao Ming, președintele Honor, unul dintre brandurile Huawei, la un briefing media care a avut loc la Shanghai.

„Pentru că a apărut această nouă situație, este prea devreme să spunem dacă suntem capabili să atingem acest obiectiv”, a spus Zhao, răspunzând la întrebările legate de planul companiei Huawei de a depăși Samsung Electronics și de a deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume înainte de sfârșitul anului 2020.

Guvernul american a plasat Huawei, la mijlocul lunii mai, pe o listă neagră a comerțului, prin care a impus companiei restricţii privind achiziţia de servicii și componente de la companiile americane fără aprobare.

După această mişcare, companiile americane, inclusiv producătorii de cip-uri Intel, Qualcomm, Xilinx și Broadcom, le-au spus angajaților să nu aprovizioneze Huawei până la noi ordine. Google a suspendat, de asemenea, accesul Huawei la viitoarele actualizări ale sistemului de operare Android, ceea ce va afecta capacitatea sa de a oferi în viitor pe telefoanele sale aplicații Google.

Potrivit sursei citate, Foxconn, producătorul de electronice din Taiwan, care asamblează produse pentru multe telefoane mobile, inclusiv Apple și Xiaomi, a oprit mai multe linii de producție pentru telefoanele Huawei în ultimele zile, deoarece compania chineză a redus comenzile pentru telefoane noi.

Sursele citate de publicaţia chineză spun că producătorii de smartphone-uri au o flexibilitate în ceea ce privelte producția și pot crește sau reduce comenzile pentru a răspunde condițiilor schimbătoare ale pieţei și nu este clar dacă reducerea producției pentru Huawei este temporară sau face parte dintr-un program pe termen lung.

Cota de piaţă Huawei la nivel mondial a urcat la 15,7% în primul trimestru al anului 2019, de la 10,5% în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Gartner, o firmă de cercetare din industrie. Samsung și Apple, în prezent cel mai mare și cel de-al treilea furnizor la nivel mondial, au înregistrat scăderi de cotă de piață până la 19,2% și, respectiv, 11,9% în primele trei luni, arată datele.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început miercuri manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave, exerciţii ...
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna decembrie 2021 cu 3,6% faţă de luna anterioară, ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 2.994 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 6.124 persoane faţă de luna precedentă
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a ...
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lui decembrie, de 2,69%, mai mică decât cea din luna anterioară ...