1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Huawei: Restricţiile americane vor reduce veniturile diviziei de smartphone-uri cu 10 miliarde de dolari, sub aşteptările iniţiale

Huawei Technologies a anunţat vineri că impactul restricţiilor comerciale americane va fi sub nivelul estimat iniţial, respectiv veniturile din acest an ale diviziei de smartphone-uri ar putea fi mai mici cu circa 10 miliarde de dolari, transmite Reuters, potrivit News.ro.

24 aug, 2019 | News.ro

Afacerile de 100 de miliarde de dolari ale Huawei au fost grav afectate începând cu luna mai, când Washingtonul a inclus compania, al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, pe o listă neagră, măsură care riscă să îi blocheze accesul la componente şi tehnologie americană.

În prima evaluare a impactului restricţiilor, directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, afirmase că veniturile vor fi mai mici cu 30 de miliarde de dolari.

”Se pare că impactul va fi mai mic. Dar va trebui să aşteptaţi până la rezultatele financiare care vor fi anunţate în martie”, a spus Eric Xu, vicepreşedintele Huawei, într-o conferinţă de presă la Shenzhen, pentru prezentarea noilor cipuri care folosesc inteligenţă artificială.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO