Huawei schimbă direcţia şi vrea să producă maşini autonome împreună cu Audi

Huawei vrea să dezvolte autoturisme autonome în parteneriat cu diverși producători de automobile, deoarece urmărește să depășească industria tradițională a echipamentelor de telecomunicații pentru a cuprinde o gamă mai largă de produse bazate pe inteligență artificială, potrivit publicaţiei Financial Times.
Economica.net - sâm, 29 iun. 2019, 08:45
Huawei schimbă direcţia şi vrea să producă maşini autonome împreună cu Audi

Gigantul tech chinez oferă software-ul AI unui număr de producători de automobile notabili, printre care se numără Audi și GAC Group din China, a declarat pentru Financial Times un executiv al companiei.

Alte două companii chineze, Beijing New Energy Automobile și Changan Automobile, colaborează, de asemenea, cu compania, a informat ziarul.

Dang Wenshuan, arhitectul principal al strategiei Huawei, a declarat că firma și partenerii săi lucrează la construirea unei mașini care poate fi pusă pe piaţă în 2021. El a spus că mașina va fi disponibilă atât în Europa, cât și în China.

„Din ce ştiu, lucrăm împreună pentru a avea o mașină care va fi livrată în anul 2021 sau 2022 utilizând aceste componente [autonome de conducere]”, a spus Dang. „Aceasta va fi în China, dar nu numai în China. . . va fi, de asemenea, în Europa”, a spus oficialul pentru FT.

Standardele industriale pentru autovehiculele de autovehicul identifică nivelurile de autonomie pe care un automobil le poate atinge. Pentru Huawei, ar fi nivelul 4, care este al doilea cel mai înalt standard din acest cadru. Nivelul 5 asigură o autonomie completă.

FT spune că i-a fost prezentat un videoclip al unui vehicul Audi alimentat de tehnologia AI a companiei Huawei la sediul firmei din Shanghai. Vehiculul avea şi un șofer, dar volanul și comenzile au fost neatinse.

Compania se află sub o presiune puternică din partea Washingtonului în timpul războiului comercial dintre SUA şi China. Administrația Trump a adăugat recent compania pe o listă neagră a comerțului, astfel că mai mulţi furnizori americani au încetat colaborarea cu Huawei.

Te-ar mai putea interesa și
Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite în timpul bombardamentelor ruse asupra localității ucrainene Severodoneţk
Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite în timpul bombardamentelor ruse asupra localității ucrainene ...
Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite joi în bombardamente ruse intense asupra oraşului Severodoneţk, în estul Ucrainei, deja aproape încercuit de forţele Moscovei, a......
Exporturile ucrainene de cereale s-au prăbușit până la o treime în luna mai
Exporturile ucrainene de cereale s-au prăbușit până la o treime în luna mai
Ucraina a exportat de la începutul lunii mai 643.000 de tone de cereale, un nivel considerabil mai scăzut decât în perioada ...
Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Costul de cazare va fi de minim 490 de euro pe noapte
Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Costul de cazare va fi de minim 490 de euro pe noapte
Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Planul de afaceri este ambiţios: 64 de camere, 11 apartamente şi 2 apartamente ...
Eurostat: Numărul emigranților ilegali aflați pe teritoriul UE a crescut cu 22% în 2021
Eurostat: Numărul emigranților ilegali aflați pe teritoriul UE a crescut cu 22% în 2021
Numărul persoanelor aflate în situaţie ilegală în Uniunea Europeană a crescut cu 22%, ajungând la aproape 700.000 ...