Huawei schimbă strategia: dorim să devenim furnizorii Apple pentru chip-urile 5G

Compania Huawei Technologies este "deschisă" vânzării de chip-uri pentru smartphone-uri de 5G către Apple, a declarat pentru CNBC într-un nou interviu, fondatorul şi CEO-ul gigantului tehnologic chinez, Ren Zhengfei.
Economica.net - joi, 18 apr. 2019, 19:40
Huawei schimbă strategia: dorim să devenim furnizorii Apple pentru chip-urile 5G

Ren Zhengfei a declarat pentru CNBC că Huawei va lua în considerare vânzarea chip-urilor mobile de generație următoare pentru producătorul american de smartphone-uri, într-o potenţială schimbare de strategie.

„Suntem deschişi pentru Apple în această privință”, a declarat Ren, potrivit CNBC.

Apple este puțin probabil să vrea procesorul Huawei, cunoscut sub numele de Kirin 980, deoarece are deja propriul procesor. Dar cipul 5G ar putea fi interesant, mai ales că Apple nu are încă un iPhone compatibil cu 5G.

Compania americană s-a aflat într-un conflict legal privind patentele cu producătorul de chip-uri Qualcomm şi a anunţat că întenţionează să cumpere chip-uri de la Intel începând cu 2020. Dar Intel a anunţat că nu va mai produce cipuri pentru 5G, ceea ce poate pune în pericol planurile Apple de a lansa un iPhone 5G anul viitor, a avertizat analistul UBS Timothy Arcuri.

Chiar dacă a ajuns la o înţelegere cu Qualcomm, Apple are încă probleme dacă vrea să facă trecerea la 5G. Acest lucru ar putea impulsiona Apple să caute un alt furnizor de cipuri dacă doreşte să lanseze cu telefon cu 5G în acest an.

Apple a anunțat anterior că intenționează să lanseze primele iPhone-uri cu 5G în 2020, dar este supusă unei presiuni extreme pentru a avansa această dată întrucât Samsung a lansat primul telefon 5G din lume, Galaxy S10 5G, pe 5 aprilie.

Nu este clar dacă guvernul SUA s-ar opune unui eventual parteneriat Huawei-Apple, care a numit echipamentele telecom ale companiei chineze drept un risc de securitate națională și a căutat să-îi limiteze vânzările.

Dar chiar și în afara Apple, disponibilitatea companiei Huawei de a-și vinde pentru prima dată chip-urile 5G către alți producători de smartphone-uri, ar putea avea un impact puternic asupra Qualcomm și Intel și va crea un nou rival important pentru giganții americani. 

Huawei a început prin vânzarea de telefoane la prețuri scăzute, dar în ultimii ani și-a concentrat atenția asupra creșterii cotei sale de piață în special în zona high end, luptând cu Apple și Samsung. Ca parte a acestei mișcări, Huawei și-a dezvoltat propriile chip-uri, inclusiv un modem care oferă conectivitate smartphone-urilor 5G și un procesor pentru alimentarea dispozitivelor sale.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...