1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Huawei Technologies va investi 3,1 miliarde de dolari în Italia, unde va crea 1.000 de locuri de muncă în trei ani

Huawei Technologies a anunţat luni că va investi 3,1 miliarde de dolari în Italia şi va crea 1.000 de locuri de muncă, în următorii trei ani, cerând guvernului de la Roma să asigure utilizarea ”transparentă, eficientă şi corectă” a ”dreptului său de veto” în dezvoltarea reţelei 5G, transmite Reuters, potrivit News.ro. 

16 iul, 2019 | News.ro

Directorul general al diviziei din Italia a grupului chinez, Thomas Miao, a spus că acest drept de veto (golden power), care permite statului să intervină îm sectorul privat pentru protejarea securităţii naţionale”, ar trebui să fie aplicat tuturor furnizorilor din Uniunea Europeană, potrivit News.ro. 

Italia a întărit recent această măsură, parţial din cauza îngrijorărilor legate de posibila implicare a Huawei şi a altei companii chineze, ZTE, în dezvoltarea reţelelor 5G, a declarat vineri o sursă guvernamentală.

Miao a spus că Huawei va crea 1.000 de locuri de muncă în Italia, în următorii trei ani şi a confirmat că Huawei va desfiinţa 1.000 de locuri de muncă în Statele Unite.

Acesta a mai spus că dacă Huawei va fi menţinută pe o listă neagră de companii de către Washington, grupul are un plan B pentru a garanta aprovizionarea cu componente.

Citeşte integral ştirea pe News.ro la acest link. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO